Hírek

February 14, 2024

Selen Tatsuki saga: Felmondás, ellenálló képesség és függetlenség

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

2023 decemberének vége óta a VTuber közösséget magával ragadja Selen Tatsuki és NIJISANJI EN folyamatban lévő saga. Selen Tatsuki, a tehetséges streamer és a NIJISANJI EN második VTuber tehetségének tagja, gyorsan népszerűvé vált energikus személyiségével és lenyűgöző játékkészségével. Útja azonban hirtelen fordulatot vett, amikor NIJISANJI EN 2024. február 5-én felmondta a szerződését.

Selen Tatsuki saga: Felmondás, ellenálló képesség és függetlenség

Ki az a Selen Tatsuki?

A kaotikus és versengő természetéről ismert Selen Tatsuki a NIJISANJI EN egyik legkedveltebb streamere lett. Több mint 800 000 YouTube-feliratkozójával és 130 000 Twitch-követőjével számolni kell vele a VTuber közösségben. Hirtelen megszűnése miatt a rajongók kíváncsiak voltak, mi történt.

A felmondás

A NIJISANJI EN és az anyavállalat ANYCOLOR közleményt adott ki a Twitteren, amelyben bejelentették Selen Tatsuki szerződésének felbontását. A cég döntése fő okaként a többszöri szerződésszegést, a közösségi platformokon megtévesztő nyilatkozatokat, a jogok megerősítésének be nem tartását, valamint a nem megfelelő viselkedésről szóló folyamatos bejelentéseket említette. Ezeknek az állításoknak a konkrétuma azonban homályos marad, mindössze két példát mutatunk be.

Ellentmondások és egymásnak ellentmondó követelések

Az egyik idézett példa egy figyelmeztetés volt Selennek 2023 májusában, mert félrevezető kijelentéseket tett, amelyek károsíthatják a vállalat hírnevét. A második példa LilyPichu utolsó csésze kávéjának ünnepi borítója volt, amelyet Selen karácsonyi ajándékként adott ki közösségének. NIJISANJI azt állította, hogy Selen folytatta a borító jogosulatlan közzétételét, míg Selen és más források, köztük maga LilyPichu, vitatták ezt az állítást.

Selen kórházba kerülése és vádjai

Selen elárulta, hogy egy balesetre hivatkozva kórházba került a klipproblémák után. Felmondását követően azonban tisztázta, hogy valójában egy kísérlet miatt került kórházba, valószínűleg öngyilkossági kísérletre utalva. Ezt a belső zaklatásnak és a NIJISANJI EN-en belüli mérgező környezetnek tulajdonította. Aggodalmak merültek fel azzal kapcsolatban is, hogy NIJISANJI uralja Selen privát Twitter-fiókját, ahol a kórházi kezelésével kapcsolatos kijelentéseket nem tisztázták, hogy nem magától a streamertől származnak.

NIJISANJI válasza

NIJISANJI nem ismerte el nyilvánosan Selent a felmondása óta, kivéve az ANYCOLOR részvényeseihez intézett nyilatkozatot, amelyben megjegyezte, hogy a szerződés felbontásának pénzügyi hatása elhanyagolható lenne. A Selennel való bánásmód azonban negatív következményekkel járt a vállalatra nézve, ideértve a részvények értékének csökkenését, valamint más vállalatok és magánszemélyek együttműködési projektjeinek megszüntetését.

Az utóhatások

Selen, aki most személyes fiókját használja, DokiBird, jelentős követőire tett szert a megszűnése óta. YouTube-csatornájának száma meghaladta az 500 000 feliratkozót, és független alkotóként magáévá teszi újdonsült függetlenségét. Azt tervezi, hogy a vállalati korlátozások nélküli tartalmak létrehozására összpontosít, és reméli, hogy egy pozitív és támogató közösségben léphet előre.

Összefoglalva, Selen Tatsuki és NIJISANJI EN sagája a befejezés és a rugalmasság története. Míg a megszűnés részletei továbbra is tisztázatlanok, Selen erőre talált közösségében, és eltökélt szándéka, hogy független alkotóként sikeres legyen. Támogassuk őt, és tanuljunk ebből a tapasztalatból, elősegítve a tisztelet és a megértés kultúráját a VTuber közösségben.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács
undefined is not available in your country. Please try:

Legújabb hírek

Mega Incineroar: Game-Changer vagy versenyképes flop?
2024-04-13

Mega Incineroar: Game-Changer vagy versenyképes flop?

Hírek