Hírek

April 10, 2024

Raging Bolt: The New King of Pokémon VGC metagame

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Legfontosabb elvitelek:

  • A Raging Bolt népszerűsége megnőtt, megelőzve Flutter Mane-t, mint a legjobb Paradox Pokémon az Európa Nemzetközi Bajnokságon.
  • Egyedülálló Electric/Dragon gépelése és sokoldalúsága félelmetes ellenféllé teszi az uralkodó Grass/Fire/Water magokkal szemben.
  • Dühöngő Bolt jellegzetes lépése, Thunderclapstratégiai előnyt kínál, különösen a korábban domináns Pokémonokkal szemben, mint a Tornadus és az Urshifu Rapid Strike.
  • A szakértők úgy vélik, hogy a Raging Bolt továbbra is alakítja majd a metajátékot, még a korlátozott Legendás Pokémonok bevezetésével is a G szabályban.

A Pokémon kompetitív játék folyamatosan fejlődő világában egy új bajnok jelent meg, aki felrázza a színteret. A Raging Bolt, egy Paradox Pokémon, amelyet a The Indigo Disk DLC-ben mutattak be a Pokémon Scarlet és Violet számára, gyorsan felkapaszkodott a ranglétrán, és a VGC metajáték meghatározó ereje lett. Ahogy április 5. és 7. között zajlott az Európa Nemzetközi Bajnokság (EUIC), a Raging Bolt nemcsak megmutatta erejét, hanem letaszította a trónról a korábban domináns Flutter Mane-t is, felkeltve a profi játékosok és a rajongók figyelmét.

Raging Bolt: The New King of Pokémon VGC metagame

A Raging Bolt felemelkedése

A Raging Bolt felemelkedése nem csak lenyűgöző statisztikáiról vagy egyedi elektromos/sárkányos gépeléséről szól. Joseph Ugarte regionális bajnok szerint az különbözteti meg ezt a Pokémont, hogy "sok szerepet sűrít egyetlen Pokémonba". Sokoldalúsága és stratégiai előnye a népszerű fű/tűz/víz magokkal szemben minden versenyző csapat kritikus kiegészítőjévé teszi.

A nemzetközi bajnok, Alex Gómez Berna rámutatott a Raging Bolt jelentőségére abban, hogy megtöri "bármely Pokémon formátum legtöröttebb magját". Az elektromos/sárkányos gépelésével a Raging Bolt óriási kihívás elé állítja a gyakori Ogerpon-formákat, korlátozza hatékonyságukat és átalakítja a harci stratégiákat.

Sokoldalú Behemoth

A Raging Bolt tartóssága és támadóképessége tovább emeli státuszát a metajátékban. Az a képessége, hogy ellenáll a többszörös ütéseknek és játékban marad a hosszabb körökig, párosulva a magas Special Attack státuszával és a Thunderclap elsőbbségi lépésével, lehetővé teszi, hogy hatékonyan szálljon szembe az olyan korábban uralkodó erőkkel, mint a Tornadus és az Urshifu Rapid Strike.

A tartalomkészítő és a regionális bajnok James Baek hangsúlyozta a Thunderclap hatását, megjegyezve a legfontosabb ellenfelekkel szembeni erejét és a Raging Bolt növekvő dominanciájában betöltött szerepét. Aaron "Cybertron" Zheng is kiemelte a Raging Bolt potenciális hatását a hamarosan megjelenő Regula G formátumra, és arra utalt, hogy még korlátozott legendás Pokémonok jelenlétében is újradefiniálhatja a stratégiákat.

Előretekintve

Ahogy a Raging Bolt továbbra is hullámokat kelt a VGC színtéren, egyedi pozicionálása és stratégiai előnyei máris hozzájárultak egy határozottabb és érdekesebb metajátékhoz. Az EUIC-ben elért sikere csak a kezdet, a játékosok és az elemzők izgatottan várják, hogyan fog teljesíteni a jövőbeni versenyeken és formátumokban.

Dühöngő Bolt meta-meghatározó Pokémonként való megjelenése aláhúzza a versengő Pokémon-játék dinamikus természetét. Felemelkedése a csúcsra bizonyítja a stratégiák folyamatos fejlődését és a játékosok felfedezésének és elsajátításának végtelen lehetőségeit.

(Először: Dot Esports, 2023. április)

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács
undefined is not available in your country. Please try:

Legújabb hírek

Emlékezzünk Chris „Zuna” Buechterre: Úttörő az esportban
2024-05-23

Emlékezzünk Chris „Zuna” Buechterre: Úttörő az esportban

Hírek