Hírek

March 24, 2022

Mit kell tudni a Dota tavaszi frissítéséről

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

2013-as megjelenése óta a Dota 2 népszerű játék lett az online sportfogadási közösségben. A weboldal EsportRanker rengeteg információt tartalmaz a szerencsejátékokról ezen a címen. A többjátékos online battle aréna (MOBA) játékot számos profi ligában és versenyen használták. Ide tartozik az ikonikus Dota International is, amelyre évente kerül sor a média nagy érdeklődése mellett.

Mit kell tudni a Dota tavaszi frissítéséről

A játék fejlesztője, a Valve rendszeresen kezeli a Dota Pro áramkört. Mérkőzéses versenyek sorozata zajlik, ahol a játékosok megpróbálnak elegendő kvalifikációs pontot szerezni ahhoz, hogy kijussanak az Internationalre. A több millió dollárt felhalmozó, tömegesen finanszírozott nyereményalapot azok kapják, akik kiemelkedően teljesítenek a nemzetközi versenyen. 

Ennek eredményeként az esport fogadási oldalak nagy érdeklődést mutattak a Dota 2 iránt. Kezdett ugyanolyan szintű médiavisszhangot kapni, mint a hagyományosabb sportesemények. Az online fogadás rajongói élőben nézhetik a nemzetközi meccset a televízióban vagy az online streaming alkalmazásokban.

Új bejelentés

Fontos, hogy a szerencsejátékos kellő betekintést nyerjen, mielőtt fogadást tesz. Mindenekelőtt maguknak kell játszaniuk a játékot. Ha igen, akkor jobban megérthetik, hogy az új frissítések hogyan érintik az esport játékokat. Például az új jutalmak, fegyverek vagy térképek egy adott játékos javára billenthetik a meccset.

A Valve újabb frissítést jelentett be DOTA 2 2022 tavaszán. Vadonatúj küldetések, keresendő kincsek és jutalmak várják a céhtagokat. Ha a fogadásrajongók szeretnének tájékozódni erről a címről, bölcs dolog alaposan tanulmányozni a frissítést. Így alkalmazhatják legújabb tudásukat az esport-fogadásukban.

A frissítés részletei

A karakterek személyre szabása a Dota 2 nagy részét képezi. A frissítés számos új hangulatjelet, spray-t és chatkereket tartalmaz. A kiválasztottak feloldásához a játékosnak ezüst, arany vagy platina céhszinten kell lennie.

Azok, akik rendelkeznek csatabérlettel, élvezhetik az asszisztensi funkciókat. Ez magában foglal egy praktikus rúna spawn jelzőt és a semleges tárgyfrissítési ajánlásokat, hogy megkönnyítse a játékot. Ez utóbbi jutalom azt jelenti, hogy a játékosok megtalálhatják a karaktertípusuknak leginkább megfelelő tárgyakat. Emiatt növelhető az esélyük a mérkőzés megnyerésére.

Ha a játékosok érdeklődnek a 2022 tavaszi szezonális kincs megszerzése iránt, akkor szilánkok segítségével megvásárolhatják azt. A kincs csak a Dota Plus-on lévők számára érhető el. Különféle elemeket tartalmaz a következőkhöz:

  • Omniknight
  • Varázslóellenes
  • Oroszlán
  • Fejsze
  • Halál Prófétája
  • Winter Wyvern
  • Kunkka
  • Grimstroke

Ezenkívül lehetőség van Leafy, a Seadragon futár feloldására. Hasznosak azoknak a játékosoknak, akik rendszeresen használnak kinetikus és prizmás drágaköveket.

Ha ez nem lenne elég, a Dota Plus küldetések is élvezhetők. Ez segíteni fog a játékosoknak a szilánktartók felhalmozódásában. Valójában a tavaszi szezonban akár 115 200 szilánk is elérhető. Különösen vonzó lesz mindenki számára, aki új ereklyéket keres.

Mit jelent a frissítés a Dota 2 fogadásnál?

A tavaszi szezon bejelentése több, mint egy módja annak, hogy fenntartsuk a játékosok érdeklődését a játék iránt. Emellett számos esport-fogadási tippet is adhat a szerencsejátékosoknak. Például láthatják, hogy mely céhek szereztek platinajutalmakat. Így képet kapnak arról, hogy mely csapatok rendelkeznek a legmagasabb helyezésekkel. Ha végül a professzionális Dota-pályán játszanak, a szerencsejátékos hasznosíthatja új meglátásait.

Továbbá, ha a rúna spawn jelzője benne van szakmai versenyek jelentősen megváltoztathatja a mérkőzések természetét. A frissítési ajánlások révén a játékosok időt takaríthatnak meg választásaik automatizálásával. Ennek következtében a szerencsejátékosoknak figyelembe kell venniük ezeket a változókat a fogadás előtt. Előfordulhat, hogy a győztes csapat vagy játékos olyan lesz, aki a gyors reflexeket részesíti előnyben a taktikával szemben.

Minél több játékost vonz egy játék, annál nagyobb figyelmet kap az esport bukmékerek részéről is. A Dota 2 már most is nagyon népszerű cím, és rengeteg bukmékeroldalon szerepel. Ha a tavaszi frissítés nagyon sikeres lesz, az még tovább növelheti ezt a népszerűséget. Ennek eredményeként a szerencsejátékosok több piacot találhatnak a Dotára összpontosítva.

Az embereknek ki kell hagyniuk ezt a szezont?

Csábító lehet a fogadásrajongók számára, hogy figyelmen kívül hagyják a tavaszi frissítést, és más nagy horderejű esportokra összpontosítsanak. Végül is a Dota International csak nyáron/ősszel kerül megrendezésre. Azonban minél többet ért egy szerencsejátékos a Dotához, annál valószínűbb, hogy nyerő fogadást tesz.

Ezért bölcs dolog elemezni, hogy a tavaszi frissítés hogyan változtatja meg a játék természetét. Még az apró változtatások is nagy hatást gyakorolhatnak hosszú távon. Arra késztethetik a szakembereket, hogy megváltoztassák taktikájukat, vagy elveszítsék fontos előnyüket.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács
undefined is not available in your country. Please try:

Legújabb hírek

Mega Incineroar: Game-Changer vagy versenyképes flop?
2024-04-13

Mega Incineroar: Game-Changer vagy versenyképes flop?

Hírek