Hírek

January 6, 2022

League of Legends világbajnokság 2022

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

A League of Legends világbajnokság a legrangosabb és legnagyobb éves verseny a rendkívül versenyképes League of Legendsben. Ahogy az esportfogadások népszerűsége nőtt, úgy nőtt az érdeklődés az esemény iránt.

League of Legends világbajnokság 2022

A vezető online fogadási oldalak a világbajnokság minden fontosabb régiójában és szakaszában kínálnak piacot, beleértve a csoportkört, a negyeddöntőket, az elődöntőket és a döntőket.

Mi az a League of Legends világbajnokság?

A League of Legends World Championship egy éves esemény, ahol az egyes régiók legjobb játékosai összegyűlnek, hogy megküzdjenek a több mint 2 millió dolláros nyereményalapért. Az esemény több mint három hétig tartó versenyt ölel fel, és az utolsó meccsben csúcsosodik ki, ahol a csapatok a Summoner's Rift-en küzdenek meg a dominanciáért és a dicsekedésért.

Ez egy nagyon népszerű online fogadási esemény, amelyet az eSport fogadás rajongói nagyon várnak. Mondanom sem kell, nagy lesz az érdeklődés iránta esport fogadási oldalak, ahol rengeteg eSport fogadási tippet is kapsz.

A 2022-es LoL World Championship a világ legjobb League of Legends játékosait hozza össze. Jó online fogadási lehetőségeket kínál az esportfogadások szerelmeseinek.

Hol lesz a 2022-es LoL Világbajnokság?

Az eseményre Észak-Amerika négy különböző városában kerül sor. A 2022-es League of Legends World Championship rendező városait a Riot Games hivatalos honlapján bejelentették.

Az eredeti tervek szerint idén Észak-Amerikában rendezik meg a League of Legends világbajnokságot, de a tornát Kínára változtatták. Ezt azért tették, hogy a kínai szurkolók hitelesebb világélményben részesüljenek, miután az ország 2020-ban egy kis tornát rendezett.

A 2021-es világbajnokságot az izlandi Reykjavíkban rendezték meg, miután eredetileg a kínai Shenzenben tartották. A világjárvány által kiváltott körülmények miatt Izlandra költöztették. Egyelőre nem tudni, hogy Kína ad otthont a jövőben egy másik LoL világbajnokságnak, vagy mikor.

Ahogy a Riot rámutat, ez az első olyan évfordulós verseny, amelyet több országban rendeznek meg. 2016 óta ez lesz az első alkalom, hogy Észak-Amerikában adnak otthont.

Az esemény az első szakaszsal kezdődik Mexikóvárosban, a helyszín pedig a Liga Latinoamerica versenyarénája lesz.

A verseny csoportkörének és negyeddöntőjének New York ad otthont, a helyszín pedig a New York-i Madison Gardenben található Hulu Színház lesz.

A döntők az elődöntőket követik a torontói Scotiabank Arénában, a San Fransisco-i Levi's Stadionban.

Míg a világ még lábadozik a járvány hatásaiból, a Riot Games már 2022-re tekint, amikor a világbajnokságot Észak-Amerikában rendezik meg. Mint a LoL online fogadás egyik legfontosabb esport eseménye, minden bizonnyal nagy érdeklődést vált ki.

Egyelőre nem tudni, hogy a Worlds 2022-nek lesz-e élő közönsége vagy sem. További információk várhatóan a jövő év elején fognak megjelenni a tornával kapcsolatban, mivel a folyamatban lévő COVID-19 világjárványra vonatkozó biztonsági irányelvek fejlődnek.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács
undefined is not available in your country. Please try:

Legújabb hírek

Emlékezzünk Chris „Zuna” Buechterre: Úttörő az esportban
2024-05-23

Emlékezzünk Chris „Zuna” Buechterre: Úttörő az esportban

Hírek