Hírek

November 1, 2023

Gen.G vs BLG: Clash of Titans a LoL Worlds negyeddöntőjében

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Már csak 8 csapat maradt a League of Legends világbajnokságból, és az első svájci szakasz befejeztével minden eddiginél jobban felpörög a negyeddöntő. Az eddig veretlen Gen.G a második számú kínai BLG ellen lép pályára az MSI visszavágóján. A Gen.G bosszút áll, vagy a BLG bebizonyítja, hogy erősebb?

Gen.G vs BLG: Clash of Titans a LoL Worlds negyeddöntőjében

Bontsuk szét a két csapatot, a győzelemhez vezető utat, és határozzuk meg elvárásainkat a mérkőzéssel szemben.

Gen.G evolúciója a nyár folyamán

Annak ellenére, hogy a Gen.G volt az első kiemelt az LCK-ból, nem sokan gondolták, hogy domináns erők lesznek a Worlds-en, figyelembe véve az MSI-nél legutóbbi teljesítményüket, ahol negyedik lett. Gyorsan bebizonyították, hogy mindenki tévedett, és gyorsan 3-0-ra nyertek a T1 és a G2 legyőzésével.

Ennek ellenére továbbra is meg kell küzdeniük az LPL-osztagokkal, és mivel mind a négyen átjutottak a svájci szakaszon, megtörténhetett, hogy a Gen.G megmérkőzik valamelyikükkel.

A BLG ismerős ellenfél, amellyel az MSI-ben játszottak, és a rájátszásban veszítettek. A gyors 3-0 azt mutatta, hogy az LPL sokkal erősebb volt ebben az időszakban. A koreai csapat azonban úgy tűnik, a Summer Split során fejlődött, és egy nagyszerű növekedési pályára ugrott.

Nem csak a csapat nagyon tisztában van az általános makrojátékban, de még a játékosok is kevesebb mechanikai hibát követnek el. Gen.G legnagyobb gyengéje a szezon első felében Doran volt, akit egy felső sáv-orientált hordozási metában használtak ki. Bár még mindig van néhány hordható csákány, sokkal jobban tudja stabilizálni a sávot. Ráadásul sokat fejlődött is, és mivel a másik négy játékos már csúcsszint közelében játszik, ez a Gen.G felállás ijesztő a Worldsnél.

A BLG a GigaBIN-re fog támaszkodni?

Másrészt a BLG némileg visszafejlődött az MSI-hez képest. Nem mechanikus szinten, de úgy tűnik, hogy a koordinációjuk időnként megszakad, így az ellenségnek több lehetőség nyílik kihasználni.

A másik dolog az, hogy a felső sávos Bin nem igazán tudta kifejteni a felső sávban azonos szintű dominanciát. Szerintem ez annak köszönhető, hogy a felső sáv meta fejlődik, és a BLG a bot-lane carry meta felé irányítja a figyelmét Elkkel, aki a teljes csapat sebzésének több mint 33%-át okozza.

Izgalmas lesz látni, hogy a BLG megpróbál-e nagyobb mozgásteret adni a top lanere-nek, vagy a bot lane-mérkőzésre akar koncentrálni. Jungler Xun kulcsfontosságú lesz ebben a meccsben, különösen, ha valaki olyan ellen lép fel, mint Peanut, akiről ismert, hogy egész karrierje során lehetővé tette.

GEN vs BLG előrejelzések

Az idei Worlds sok meglepetést tartogatott számunkra, amelyek bizonyos elvárásainkat kidobták a táblázatból. Ennek ellenére a LoL Worlds Power Ranking-unk továbbra is valamennyire releváns és pontos, különösen a tabella első felében.

A GEN és a BLG közötti világbajnokság negyeddöntőjét nehéz megjósolni, mert mindkét csapatban megvan a potenciál, hogy legyőzzék egymást, és ez nagyban függ attól, hogy a két csapat hogyan jelenik meg a napon. Az eddig látottak és a meta általános állapota alapján valószínűleg a GEN-t részesítenék előnyben, különös tekintettel arra, hogy az 1. játékban lesz oldalválasztásuk.

A BLG azonban a sorozat legtöbb játékában szorosan tud majd küzdeni, és nem lennék meglepve, ha legalább egy győzelmet arattak a sorozatban. 3-1-et jósolok, de nem lennék meglepve, ha a Silver Scrapesbe mennénk.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács
undefined is not available in your country. Please try:

Legújabb hírek

Emlékezzünk Chris „Zuna” Buechterre: Úttörő az esportban
2024-05-23

Emlékezzünk Chris „Zuna” Buechterre: Úttörő az esportban

Hírek