Hírek

February 12, 2024

Fedezze fel Nightingale varázslatos világát: eljárásilag generált fantasy kaland

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Bevezetés

Ahogy rohanok a levegőben, gyorsan közeledve egy szikla széléhez, kezdem megbánni, hogy a Trükkös kártya mellett döntöttem. A Kisbirodalom kártya, egy a sok közül a Nightingale-ben, gyanúsnak tűnt, és felajánlotta, hogy "nagy magasságokba ugorjak", de túl szép volt, hogy igaz legyen. Egy taktikai kitérő távol egy ellenséges Bound Fae-től lát, hogy katapultálok a tenger felé.

Fedezze fel Nightingale varázslatos világát: eljárásilag generált fantasy kaland

Történelem és fantázia keverése

Amikor bejelentették, Nightingale esztétikája sokak figyelmét felkeltette. Gázlámpás fantáziavilágai, sajátos lényei és szögletes, viktoriánus, széles vállú és kis csípőjű karakterei kiemelik ezt a kooperatív PvE-kalandot a most látható rengeteg túlélőjáték közül. Bár a Nightingale minden bizonnyal egyedinek tűnik, a világ puszta mélysége teszi a leginkább kiemelkedik.

A valós történelem, az irodalmi hatások és az Inflexion Games által megalkotott alternatív valóság ötvözete, a Nightingale egy fantasztikus világban jár, amely magában foglalja az általunk ismert meséket és folklórt, valós történelmi személyiségeket és valahogy híres nevek a klasszikus regényekből. Útja során olyan küldetéseket hajt végre, mint Victor Frankenstein és Nellie Bly, és olyan mesés lényekkel találkozik, amelyek a gyermekkori mesekönyvek lényeire emlékeztetnek.

Nightingale világa

Egy olyan fejlesztőtől származnak, ahol a BioWare-hez hasonló stúdiók ipari veteránjai adnak otthont, és ez nem lehet nagy sokk – a világépítés az ő kenyerük. Azok, akik áttértek a BioWare-ről az Inflexionra, a műfajok széles skáláját fedték le: a sci-fit a Mass Effect-tel, a középkori fantasyt a Dragon Age-vel, és még a harcművészeti fantasyt is a Jade Empire-rel. Tehát egy játék építése a "kortárs történelmi fantázia" térben felkeltette az érdeklődésüket.

Az eredmény egy gyönyörű világ, bár szélein durva, rengeteg ismerős túlélési elemmel, mint például a kézművesség, a vadászat és a horgászat, de állandó érzéssel, hogy nem tudod, mi van a sarkon.

Eljárásilag generált birodalmak

Itt nem csak Nightingale varázslatos Faes varázsol – őszintén szólva kifürkészhetetlen boszorkányság is van a színfalak mögött.

Az Inflexion dedikált szerverére épülő Nightingale „világa” számtalan procedurálisan generált tartományból áll. Ezeket a birodalmakat úgy hozhatja létre, hogy egy Biome kártyát egy fő kártyával kombinál egy portálon. A Biome kártya határozza meg a terepet, míg a Major kártya befolyásolja, hogy mely NPC-k, érdekességek és egyéb kulcselemek jelenjenek meg az adott világban. Más szóval, rengeteg kombinációt állíthatsz össze, és mindegyik olyan birodalmat eredményez, amelyet még a fejlesztők sem tudnak előre megjósolni.

Ahogy haladsz, egyre több birodalmi kártyát gyűjtesz és készíthetsz, így új kombinációkat hozhatsz létre. Szeretnéd még jobban feldobni a dolgokat? Használjon Minor kártyát a Transmuterben, hogy valós időben módosítsa a jelenlegi tartomány aspektusait. Kijátszhat egy kártyát, amely elnyeli a világot a végtelen éjszakában, de növeli a varázserőt, vagy olyan kártyát, amely növeli a sebzést, de lenehezít. Ezekkel a kártyákkal mindig van egy fogás – amint azt a Trükkös tanította.

Útmutató a Realmwalking Rabbit Hole-ban

Ez elsöprően hangzik, de van egy útmutató, aki segít abban, hogy ne tévedj el a birodalmi nyúlüregben. Puck, az ominózus külsejű Fae olyan célokat tűz ki, amelyek különösen hasznosak már korán, amikor megpróbálja megbirkózni Nightingale-lel. Ahogy haladsz előre, egyre több küldetést veszel fel az NPC-ktől, de mindig van lehetőséged lemondani az egészről, és szabadidődben eljárni a világban. Keress mesés lényeket barátaiddal, építs lenyűgöző birtokot elhelyezési korlátozások nélkül, tölts ki Bastille-rejtvényeket, vagy gyűjts Reményvisszhangokat, amelyek a Nightingale történetét részletezik. Rengeteg tennivaló van, és a baj az, hogy eldöntsük, mire koncentráljunk először.

Korai hozzáférés és érték

Tekintettel arra, hogy a Nightingale csak február 20-án lép be a korai hozzáférésbe, az itt található kínálat nagyon lenyűgöző, de mindenképpen csiszolásra szorul. Az Inflexion a teljes bevezetést 9-12 hónappal a korai hozzáférést követően tervezi, a kezdeti fókusz a "stabil indítás" és a "sürgős problémák" kijavítása a frissítések, új tartalom, fejlesztések és játékrendszerek kezelése előtt.

Lehet, hogy megdöbbent, hogy a Nightingale korai hozzáférése 29,99 dollárba kerül, ami majdnem egy teljes játék ára, de Flynn hangsúlyozza, hogy ezen az áron az értéket kínálni kulcsfontosságú a stúdió számára – amiről úgy gondolja, hogy nem minden játék.

A Nightingale-lel eltöltött nyolc-kilenc órából bátran kijelenthetem, hogy bőven kínálja az árát, még akkor is, ha kell egy kis munka. Alig karcoltam meg a felszínt játékidőmben, és állandóan lecsalogattak a kitaposott ösvényről, hogy menedéket keressek a halálos jégesők elől, felfedezzem a rejtett barlangokat (ahol dühös medvék vannak), és forrásokat keresve új felszerelés elkészítéséhez és birtokom megépítéséhez. Minden alkalommal, amikor megpróbáltam kihámozni magam, elvarázsoltak egy újabb feladat elvégzésére. Valami varázslat készül itt, és alig várom, hogy lássam, hogyan sül el.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács

Legújabb hírek

Raging Bolt: The New King of Pokémon VGC metagame
2024-04-10

Raging Bolt: The New King of Pokémon VGC metagame

Hírek