Hírek

May 23, 2024

Emlékezzünk Chris „Zuna” Buechterre: Úttörő az esportban

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Kulcs elvitelek

  • Chris "Zuna" Buechter, az észak-amerikai League of Legends úttörő játékosa 33 évesen elhunyt.
  • A bátyja, Kenneth által létrehozott GoFundMe oldal csaknem 11 000 dollárt gyűjtött össze a temetési költségek fedezésére.
  • Az esport közösség, köztük olyan figyelemre méltó alakok, mint Yiliang "Doublelift" Peng, elsöprő támogatást tanúsított.

Chris "Zuna" Buechter, akinek a neve egyet jelent a versenyképes észak-amerikai League of Legends korai napjaival, túl korán távozott közülünk, május 20-án, 33 éves korában elhunyt. A hírt először testvére, Kenneth jelentette egy szívből jövő GoFundMe kampány, amelynek célja Zuna temetési költségeinek finanszírozása, hullámzást váltott ki az esport közösségben. Kenneth felfedte, hogy Zuna idő előtti távozását "egy hirtelen váratlan egészségügyi epizód" okozta

Emlékezzünk Chris „Zuna” Buechterre: Úttörő az esportban

Jelenleg a közösségi finanszírozás jelentős támogatást kapott, közel 11 000 dollárt, részben a League of Legends jelenlegi és korábbi esport sportolói adományainak köszönhetően, beleértve Yiliang "Doublelift" Peng jelentős hozzájárulását. Ez az elsöprő válasz kiemeli az esport testvériség szorosan összetartozó jellegét és azt a kitörölhetetlen nyomot, amelyet Zuna hagyott a színen.

Zuna utazása az esport sztárság felé azzal kezdődött, hogy a Team FeaR részeként kvalifikálta magát a 2013-as NA LCS Spring Split-re, amelyet később Team Vulcun névre kereszteltek. Irányításával a csapat megszerezte a harmadik helyet a rájátszásban, és helyet szerzett a rangos Worlds 2013 tornán. Noha 2014-ben a League of Legends karrierje zuhant, Zuna új lendületet kapott a Blizzard's Heroes of the Storm-ban, csatlakozva a Cloud9-hez, és később olyan neves szervezetekben játszott, mint a Tempo Storm és a Team Naventic egészen 2018-as visszavonulásáig.

Zuna halálának híre a közösségi médiában számos elismerést váltott ki, kiemelve örömteli lelkületét és játékszenvedélyét. Xmithie, egy korábbi csapattársa úgy emlékezett vissza Zunára, mint a "legörömtelibb emberre", akit megismerhetett. Ezt az érzést sokan visszhangozták az e-sport közösségen belül, és egy olyan ember képét festették meg, akinek lendülete és életkedve ugyanolyan hatást gyakorolt, mint a játék öröksége.

Zuna története megrendítően emlékeztet a képernyők mögötti emberi elemre; az álmokról, a küzdelmekről és a bajtársiasságról, amelyek meghatározzák az esport utazást. Miközben a közösség gyászol, egy olyan játékos életét is ünnepli, aki mert álmodni, versenyezni és inspirálni. Lehet, hogy Chris "Zuna" Buechter elhagyta a színpadot, de öröksége örökre az esport történetének része lesz.

(Először: Kenneth Buechter, 2023. május)

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács
undefined is not available in your country. Please try:

Legújabb hírek

Az ALGS 2024 szezon második fele: mély merülés az esport jelenségben
2024-06-02

Az ALGS 2024 szezon második fele: mély merülés az esport jelenségben

Hírek