Hírek

February 13, 2024

Delibird ajándékának átdolgozása: átalakulás támogató Pokémonná

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Delibird, a Delibird Presents üzletek kabalája a Paldea régióban, népszerűvé vált a Pokémon Scarlet és Violet színekben. Aranyos és nagylelkű természete ellenére azonban a Delibird nem életképes a csatatéren. Gyenge statisztikákkal és nemkívánatos képességekkel, a Delibird jellegzetes lépése, a Present a legnagyobb hátránya.

Delibird ajándékának átdolgozása: átalakulás támogató Pokémonná

Probléma a jelennel

A jelen egy RNG-alapú mozdulat, amely gyógyíthatja vagy károsíthatja a célpontot. Egy olyan csatában, ahol az ellenfelek kiütése a cél, olyan mozdulat alkalmazása, amely potenciálisan meggyógyíthatja őket, kontraproduktív. Ezenkívül a Present alapteljesítménye az RNG-től is függ, a legnagyobb esélye annak, hogy alacsony, 40-es alapteljesítménye legyen. Ez összességében a Present hatástalanná teszi.

Az átdolgozás lehetősége

Érdekes módon a Delibird megosztja a gyógyulást vagy a sebzést a Pollen Puff segítségével, amely nagyon hatékony a versenyjátékban. A Present-tel ellentétben a Pollen Puff mindig 90-es alaperővel gyógyít szövetségeseket és sebzi meg az ellenfeleket. Az AndyLaVGC ezen átdolgozási javaslata az X-en (korábban Twitter) azt javasolja, hogy a Delibird's Present a Pollen Puffhoz hasonlóan működjön.

A Delibird átalakítása Support Pokémonná

Ha a Present átdolgoznák a szövetségesek gyógyítására, a Delibird értékes támogató Pokémonná válhatna. Más mozdulatokkal, mint például az Icy Wind, a Tailwind, a Fake Out és a Haze kombinálva a Delibird inkább a csapat támogatásában jeleskedik, mint támadó erőként. A gyenge védekezési statisztikái azonban továbbra is korlátozzák a lehetőségeit. A Delibird helyet találhat egy hó témájú csapatban az Aurora Veil segítségével, vagy potenciálisan profitálhat az evolúcióból és az Eviolite használatából.

Az átdolgozás mögötti logika

A Present javasolt átdolgozása összhangban van azzal a koncepcióval, hogy jó ajándékokat adunk a szövetségeseknek és kevésbé kívánatos ajándékokat az ellenségeknek. Ezt a logikát kellett volna megvalósítani, amikor a kettős csatákat bevezették a Gen III-ban. Sajnos a Delibird még mindig egy alulmaradt aláírási lépéssel, nemkívánatos képességekkel és gyenge statisztikákkal van terhelve. Remélhetőleg a Delibird a jövőben buffokat kap életképességének és hasznosságának javítása érdekében.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács
undefined is not available in your country. Please try:

Legújabb hírek

Mega Incineroar: Game-Changer vagy versenyképes flop?
2024-04-13

Mega Incineroar: Game-Changer vagy versenyképes flop?

Hírek