Hírek

March 23, 2024

Az esport rejtett gyöngyszemei, amelyeket érdemes megnézni 2024-ben

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Az e-sport táj egy folyamatosan fejlődő behemót, amely műfajok között terül el, és milliók szívét ragadja meg világszerte. Míg az olyan óriások, mint a MOBA-k és az FPS-játékok uralják a címlapokat, számos alulértékelt esport-közösség szenvedélyesen támogatja kedvenc játékait, gyakran a mainstream radar alatt. Ahogy belemerülünk 2024-be, világítsunk meg öt olyan e-sportot, amelyek megérdemlik a figyelmet.

Az esport rejtett gyöngyszemei, amelyeket érdemes megnézni 2024-ben

Legfontosabb elvitelek:

  • Birodalmak kora újjáéledésének tanúja, stratégiai mélységével több mint 70 000 nézőt ragad meg.
  • Magic: The Gathering fellendült az esport szcénában, és 30 000 nézőt vonzott a világbajnokságra.
  • Quake bajnokok újjáéleszti az arcade shooter műfaját, egyre nagyobb rajongótáborral a verseny arénájában.
  • Smite egyedülálló csavart kínál a MOBA játékmenetben, megőrizve erős nézettséget és gazdag versenyhelyzetet.
  • Super Smash Bros továbbra is virágzik, a nagy versenyek több százezer nézőt vonzanak.

Age of Empires: A király visszatér

Egykor a valós idejű stratégiai játékok csúcsa volt, Birodalmak kora voltak hullámvölgyei. Azonban a legutóbbi feldolgozások és bővítések, különösen a bevezetése Age of Empires 4 és a Szultánok Ascend bővítés, új életet leheltek a sorozatba. A 2024-ben elért 70 000 feletti nézőszámmal a játék stratégiai mélysége és versenyképessége élénkebb, mint valaha.

Magic: The Gathering: A Resilient Competitor

Magic: The Gathering (MTG), a modern gyűjthető kártyajátékok elődje, viharos utat járt be az esport birodalmában. Annak ellenére, hogy 2021-ben feloszlott a profi ligája, az MTG ismét visszanyerte a jelentőséget. A Varázsvilágbajnokság 2023-ban 30 000 nézőt vonzott a csúcs, ami ígéretes jövőt jelez ennek a mesés játéknak.

Quake Champions: The Fast-Paced Underdog

Az FPS játékok terén Quake bajnokok feleleveníti elődei adrenalinpumpáló akcióját. Annak ellenére, hogy a mainstream címek beárnyékolják, elkötelezett követőket gyűjtött össze, 30 000-es csúcsnézőszámmal, a kombinált nyereményalap pedig megközelíti a 4 millió dollárt. A magas oktánszámú versenysportok rajongói számára a Quake Champions 2024-ben kötelező alkotás.

Smite: Harc az istenekkel

Smite kiemeli magát a zsúfolt MOBA műfajban azzal, hogy a játékosokat istenek közötti mitológiai csatákba sodorja. Bár nem olyan széles körben ismertek, mint társai, a Smite innovatív játékmenete és lenyűgöző versenyhelyzete megőrizte a nézettségét. A 11 millió dollárt meghaladó teljes nyereményalappal Smite továbbra is titán marad.

Super Smash Bros: The Fighting Phenomenon

Az olyan sorozatok dominanciája ellenére, mint a Tekken és a Street Fighter, Super Smash Bros rést vágott ki a verekedős játékok közösségében. Az olyan bejegyzésekkel, mint a Melee és az Ultimate nézők tízezrei vonzzák a nagy versenyeket, a sorozat bemutatja a Nintendo zászlóshajója verekedőjének tartós vonzerejét és versenyszellemét.

Ahogy tovább merészkedünk 2024-be, ezek az alulértékelt esportok a versenyizgalom, a stratégiai mélység és a közösségi szenvedély gazdag kárpitját kínálják. Legyen szó stratégiai ismeretterjesztőről, kártyajáték-rajongóról, lövöldözős specialistáról, MOBA-mesterről vagy verekedős játékrajongóról, az esport világában van valami, ami elragadja Önt.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács
undefined is not available in your country. Please try:

Legújabb hírek

Mega Incineroar: Game-Changer vagy versenyképes flop?
2024-04-13

Mega Incineroar: Game-Changer vagy versenyképes flop?

Hírek