Hírek

November 9, 2023

Az Activision csapata, a RICOCHET bemutatja a „Splat”-t a csalók elleni küzdelemben a Call of Dutyban

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Az Activision csapata, a RICOCHET izgalmas frissítéseken dolgozik az anti-cheat motorhoz a Modern Warfare 3 és a Warzone következő generációjának megjelenésére készülve. Egy nemrégiben megjelent blogbejegyzésben a Call of Duty rajongóit tájékoztatták a RICOCHET újdonságairól, és egy bizonyos csalásgátló szerelő tűnt ki vidámságával.

Az Activision csapata, a RICOCHET bemutatja a „Splat”-t a csalók elleni küzdelemben a Call of Dutyban

Bemutatkozik a "Splat"

A frissítés kiemelkedő funkciója a „Splat”. Ez a mechanika úgy lett kialakítva, hogy a játékot játszhatatlanná tegye a csalók számára azzal, hogy humoros módon megzavarja a játékmenetüket. Ha egy játékost csalásként észlelnek a játék előtti hallban, akkor azon kapják magukat, hogy ejtőernyő nélkül ugranak ki a belépő síkból. És ha a sikeres bevetés után csalót észlelnek, a sebességét módosítja, ami 10 000 méteres esést eredményez, ami azonnal megöli őket. Ez egy bizarr, de hatékony módja a csalók leküzdésének.

Biztonság és hatékonyság

A RICOCHET csapat hangsúlyozta, hogy a „Splat” funkció biztonságos, és csak az észlelt csalóknál aktiválódik. A játékos alapú jelentés nem váltja ki. Ez a biztosíték fontos ahhoz, hogy fenntartsuk a játékosok bizalmát a csalás elleni rendszerben. Valójában a RICOCHET Anti-Cheat logót hozzáadták a kill feedhez, hogy valós idejű vizuális megerősítést nyújtson a rendszer védelméről.

Gépi tanulás a továbbfejlesztett észleléshez

A „Splat” funkció mellett a Team RICOCHET gépi tanulást használ az új csalási viselkedések azonosítására az ügyfél- és szerveradatokban. Ez a technológia lehetővé teszi számukra, hogy aktívan megtámadják az abnormális viselkedést, és megvédjék a közösséget a csalóktól. Naponta körülbelül 700 játékmenet-klip elemzésével a RICOCHET csapat azon dolgozik, hogy leküzdje a csalók állandó beáramlását a Call of Duty közösségben. Az új „Replay Investigation Tool” segítségével a Machine Learning modell naponta akár 1000 klipet is képes automatikusan átnézni, és ez a szám várhatóan növekedni fog.

Következtetés

Bátorító látni az Activision elkötelezettségét a csalók megszólítása iránt a Call of Dutyban. A „Splat” funkció bevezetése és a Machine Learning használata bizonyítja elkötelezettségüket a legitim játékosok játékélményének védelme iránt. Bár még van hova fejlődni, ezek a frissítések egy lépést jelentenek a helyes irányba. Maradjon velünk az Esports.net oldalon a Call of Duty további híreiért.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács
undefined is not available in your country. Please try:

Legújabb hírek

Emlékezzünk Chris „Zuna” Buechterre: Úttörő az esportban
2024-05-23

Emlékezzünk Chris „Zuna” Buechterre: Úttörő az esportban

Hírek