Hírek

November 15, 2023

A legtöbbet képviselt Pokemon TCG paklik a legjobb asztalokon

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

A Pokemon TCG paklik nem egyenlőek. Ahol erős paklik vannak, ott lesznek gyenge paklik is. A legtöbb esetben a kínálat és a kereslet határozza meg, hogy a kártyák drágák-e vagy sem, de a Pokemon paklik viszonylag olcsók lehetnek az események megépítéséhez és megnyeréséhez. A legfelső szinten a jelenlegi (az írás idején) BST-OBF formátumra megállapították a paklik sikerének trendjeit.

A legtöbbet képviselt Pokemon TCG paklik a legjobb asztalokon

A legtöbbet képviselt pakli a legfelső asztaloknál

A legnépszerűbb Pokemon pakli a legfelső asztaloknál a "Lost Zone Box" pakli, amely közel 20%-os reprezentációval és 300 körpontnyi különbséggel rendelkezik a belépők között. Ebben a pakliban Comfey, Sableye és Cramorant a sztárjátékosok. Az elveszett zóna, hasonlóan Yu-Gi-Oh kitiltott zónájához vagy a Magic the Gathering's Exile-hez, egy külön zóna a dobópaklitól, ahol a játék hátralévő részében nem várható, hogy az elveszett zónába kerülő lapok visszatérjenek. A Lost Zone Box pakli játékstílusa arra összpontosít, hogy szelektíven töltse fel az elveszett zónát olyan kártyákkal, mint a Lost Origin Comfey és a Colress's Experiment, lehetővé téve Sableye-nek, hogy sebzésszámlálókat szórjon szét, ha 10 kártya elveszett. A Cramorant erőteljes 110-es sebzési támadása képességéből adódóan energiaköltség nélkül is használható.

A többi közül a legjobb

A Lugia Archeops beatdown fedélzet a következő legtöbbet képviselt fedélzet. Ez a pakli az Archeops Primal Turbo-ját használja fel, hogy gyorsan beállítsa az energiát az erős Basic Pokemon Lugia számára, lehetővé téve, hogy nagy sebzést szabadítson fel 4 energiájú mozdulattal körről körre. A Lugia VSTAR játékonként egyszeri VSTAR Powerje tovább növeli a fedélzet beállítási sebességét.

A rajongók másik kedvence, Charizard is konzisztens eredményeket ért el, 11%-os részesedéssel a legjobb tabellákon. Ez a pakli egy hagyományosabb evolúció alapú játékmenetet követ, így egyszerűbb, mint az energiaturbó paklik. A Charizard pakli főnökszörnye Charizard ex, egy Dark Tera Type Pokemon Grass típusú gyengeséggel. Rengeteg nagy sebzést okozó tűz típusú mozdulattal büszkélkedhet, amelyek minden kiütéssel erősebbek lesznek.

Egyetlen Pokémon paklik

Gardevoir jól teljesít, 13 regionális legjobb 8-as és 5 nemzetközi top 8-as helyezést ért el. Ez a pakli az evolúciót használja fel, hogy elérje erős főnökszörnyét, Gardevoir ex-t, aki képes meggyógyulni az állapothatásoktól. A Gardevoirt szorosan követő Miraidon paklik 6-os, illetve 1-es top 8-as rekordokkal rendelkeznek. A Miraidon a Tandem Unit képességét használja 2 alapvető elektromos pokémon keresésére, lehetővé téve számára, hogy a Raikou V 2 példányát a padhoz hozza, hogy a következő körben felhasználhassa. JW Kriewall 1. helyezést ért el a 2023-as torontói regionális versenyen a Miraidon stratégiával.

Végül, de nem utolsósorban, a világbajnokságot megnyerő Mew VSTAR pakli nagyrészt egyetlen kezdőcsomag 2 példányából áll. Ez a pakli a Mew VSTAR azon képességére támaszkodik, hogy képes lemásolni a Genesect Techno Blast-ját, ami állandó fenyegetést jelent.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács

Legújabb hírek

Raging Bolt: The New King of Pokémon VGC metagame
2024-04-10

Raging Bolt: The New King of Pokémon VGC metagame

Hírek