Hírek

April 12, 2024

A következő nagy változás a Pokémon VGC-ben: A profik belemerülnek a G szabályba

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Kulcs elvitelek

  • A legendás Pokémon belép a Fray-be: A G szabály egy játékmódosító szabályt vezet be, amely csapatonként egy korlátozott legendás Pokémont engedélyez.
  • A Calyrex a középpontba kerül: A Shadow Rider Calyrex félelmetes sebességével és Special Attack-jével a Terastallization mellett a legjobb választás a profik között.
  • Emelkedő számlálók: Várhatóan megnövekszik a terjedelmes, sötét típusú Pokémonok száma, miközben a játékosok stratégiát dolgoznak ki, hogy szembeszálljanak a Shadow Rider Calyrex dominanciájával.
  • Új, IX. generációs legendák, amelyeket érdemes megnézni: Koraidon, Miraidon és Terapagos egyedi képességeikkel és szerepeikkel felrázzák a metát.
  • Diverse Meta Predicted: Az egy korlátozott Legendary csapatonkénti korlátozása változatos és stratégiai csapatösszetételre ösztönöz.

A Pokémon Scarlet és Violet VGC-je szeizmikus eltolódásra készül a G Regulation bevezetésével, egy új szabályrendszerrel, amely felkavarja a versenyt azáltal, hogy minden csapatban egy korlátozott legendás Pokémont engedélyez. Az Európa Nemzetközi Bajnokságon (EUIC) a világ néhány legjobb játékosával folytatott beszélgetések – köztük olyan nehézsúlyúakkal, mint Jeudy Azzarelli, James Baek és Wolfe Glick – a várakozás és a stratégiai újrakalibráció keverékét mutatják meg, ahogy a közösség felkészül erre az átalakuló időszakra.

A következő nagy változás a Pokémon VGC-ben: A profik belemerülnek a G szabályba

A Calyrex rejtély

A reflektorfény kétségtelenül a Shadow Rider Calyrexen világít a legfényesebben. Ez a legendás Pokémon, amely a hólyagos sebességéről és a csillagászati ​​különleges támadásról ismert, készen áll a meta újradefiniálására. A játékosok különösen izgatottak (és óvakodnak) a benne rejlő lehetőségektől, ha a Terastallization-szal párosítják, ami nem csak a sebezhetőségeit javítja, hanem fel is erősíti támadóképességét. Joseph Ugarte kiemelte: "A Terastallizációval... A Calyrex Shadow csak jobb lesz. Nincs Dynamax, amely ellensúlyozza, és a Tera Ghost jelentősen megnövelheti az Astral Barrage sebzését."

Mégis, minden cselekvésre egyenlő és ellentétes reakció jár. Alex Gómez Berna és más profik ellenmozgást jósolnak, előrevetítve a terjedelmes sötét típusok számának növekedését, amelyeket úgy terveztek, hogy ellenálljanak a Shadow Rider Calyrex támadásának. A versenyhelyzet tehát várhatóan fejlődni fog, elősegítve azt a dinamikát, ahol a hatalom ellenőrzi a hatalmat.

A IX. generáció új versenyzői

A Calyrexen túl a IX. generációs Koraidon, Miraidon és Terapagos VGC-be való bevezetése új stratégiai dimenziókat jelent. Mindegyik egyedi képességeket hoz a csatatérre, a terepbeállítástól az időjárás-manipulációig, ígéretesen gazdagítja a csapatösszetételt és a csatadinamikát. James Baek lelkesedett a Terapagosért, megjegyezve, hogy képes megzavarni az ellenfeleket a terep- és időjárási hatások semmissé tételével, valamint egy szuperhatékony terjesztési lépéssel, amely a Terastallization segítségével célozza meg a Pokémonokat.

Eközben Aaron "Cybertron" Zheng arra tippel, hogy Kyogre a hatalmas kontrák ellenére is feltűnést kelt. Optimizmusa a jól felépített csapatok és a klasszikus stratégiák tartós életképességének bizonyítéka a fejlődő VGC-környezetben.

Változatos csatatér vár

A G rendelet talán legizgalmasabb aspektusa a sokszínűség, amit ígér. Mivel csapatonként csak egy Legendary korlátozott, a játékosokat arra ösztönzik, hogy fedezzék fel a stratégiák és Pokémon kombinációk szélesebb körét. Wolfe Glick megragadta ezt az érzést, és előrevetített egy olyan metát, amely "inkább elég széles, mintsem nagyon centralizált", egy olyan forgatókönyvet, amelyben a kreativitás és az innováció kulcsfontosságú a győzelemhez.

Miközben a Regulation G dereng a láthatáron, a VGC közössége pezseg a spekulációtól, a stratégiától és a verseny izgalmától. A legendás erők összecsapása miatt az elkövetkező hónapok kétségtelenül a taktikai ragyogás és a Pokémon-bátorság látványosságai lesznek. Akár tapasztalt profi vagy, akár bajnokaspiráns vagy, a Pokémon VGC fejlődő csatatere fegyverre hív, minden oktatót arra int, hogy álljon a kihívásra.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács
undefined is not available in your country. Please try:

Legújabb hírek

Emlékezzünk Chris „Zuna” Buechterre: Úttörő az esportban
2024-05-23

Emlékezzünk Chris „Zuna” Buechterre: Úttörő az esportban

Hírek