Hírek

November 14, 2023

A kényelem és a teljesítmény optimalizálása: A Secretlab hatása a Worlds 2023 Esportra

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Bevezetés

Worlds 2023 x Secretlab – Ergonómia profi sportolóknak

A kényelem és a teljesítmény optimalizálása: A Secretlab hatása a Worlds 2023 Esportra

A Worlds 2023 az utolsó szakaszához ér, a várva várt WBG és T1 mérkőzést november 19-re tervezik. Mivel ez a két csapat a bajnoki címért küzd, kulcsfontosságú, hogy felismerjük az ergonómia jelentőségét az esport modern korszakában. A Secretlabbal, a LoL Esports globális szponzorával és hivatalos elnökpartnerével beszélgettünk arról a könyörtelen erőfeszítésükről, hogy a legjobb kényelmet biztosítsák a játékosok számára a Worlds 2023-on.

A Secretlab szerepe a LoL Esportsban

A Secretlab több éve kulcsszereplő a LoL Esports világában, és hosszú távú partneri kapcsolatot épített ki a Riot Games-szel. Mint öt egymást követő évben a hivatalos elnöki partner, a Secretlab bebizonyította, hogy a legjobb ülésélményt nyújtja a játékosok számára. Ez a partnerség bizonyítja a vállalat elkötelezettségét a kivételes kényelem biztosítása iránt, lehetővé téve a játékosoknak, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsák a nagy téttel járó mérkőzéseken, mint amilyen a Worlds. Míg a mechanika és a stratégia döntő fontosságú az esportban, az üléskényelem is nagy szerepet játszik, mivel jelentősen befolyásolhatja a játékosok teljesítményét és egészségét, különösen a stresszes játékkörnyezetben.

A játék hatása a játékosok egészségére

Dr. Lindsey Migliore, az esportorvosi és PMR orvos és a GamerDoc alapítója hangsúlyozza, hogy a professzionális esport milyen terhet ró a testre és a lélekre. A könyörtelen időbeosztás, a játékhoz szükséges ismétlődő mozdulatok és a korlátozott szabadidő miatt a játékosok hajlamosak mozgásszervi és idegi sérülésekre. A legtöbb esetben a játékosok elhalasztják a kezelést, és megvárják a holtszezont a rehabilitációval. A nemzetközi versenyekre, például a Worlds-re kvalifikáló csapatok menetrendje azonban meghosszabbodik, ami még rövidebb felépülési időt eredményez. Az intenzív küzdelmek, a késő esti egyéni sorban állás, a jet lag miatti alvásmegvonás és a versenyek előtti megnövekedett edzésterhelés kombinációja tovább fokozza a játékosok fizikai és mentális megterhelését.

A tervezés jelentősége a kényelemben

Az ergonómia fontosságának figyelmen kívül hagyása kiégéshez, csuklósérülésekhez és más súlyos problémákhoz vezethet, amelyek jelentősen befolyásolhatják a játékosok és a csapatok teljesítményét. A Secretlab olyan szakemberekkel együttműködik, mint Dr. Migliore, hogy a lehető legjobb játékszéket tervezzék meg hosszú játékmenetekhez. A vállalat úgy véli, hogy a mozgás kulcsfontosságú a test stresszének enyhítésében. A székeket úgy tervezték, hogy ösztönözzék a természetes mozgást, miközben megfelelő kényelmet és támogatást biztosítanak. Olyan jellemzők, mint a szabadalmaztatott kavicsos ülésalap a TITAN Evo vezetőtestekben középre az egyenletesebb nyomáseloszlás érdekében, míg a kiszélesedő élek tág mozgásteret biztosítanak. Ezenkívül azoknak a játékosoknak, akiknek nehézséget okoz a helyes testtartás megtartása a képernyő közelsége miatt, azt tanácsoljuk, hogy nyújtózkodjanak vagy tartsanak szüneteket a körök vagy az időkérés során.

Átállás a szakemberekből a hétköznapi felhasználókká

A játékszékek nemcsak az e-sportolók számára előnyösek, hanem azoknak is, akik hosszabb időt töltenek a munkaállomásukon. A Secretlab felismeri az emberek által végzett különféle tevékenységeket, mint például a jelentések gépelése, a virtuális találkozókon való részvétel, a játékok és még a szunyókálás is. A cég székeit úgy tervezték, hogy alkalmazkodjanak a természetes eltolódásokhoz és a testtartás változásaihoz ezen tevékenységek során. A 4 irányú L-ADAPT ágyéki rendszer lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy meghajlítsák a gerinc görbületét a testhelyzetek közötti átmenet során. Az ágyéktámasz mellett a megfelelő kar- és lábpozíció elengedhetetlen a stressz csökkentéséhez és az ülésélmény javításához. A karfának lehetővé kell tennie az alkar vízszintes fekvését, elkerülve a túlzott nyomást a könyök belsejében. A lábakat szilárdan a padlóra kell helyezni, és a Secretlab professzionális lábtartót kínál azoknak az egyéneknek, akik nem érik el a talajt. Az optimális kényelem érdekében szintén ajánlott az ülés háttámlájának feszes tartása és az ízületek folyékony tartása a szünetekben.

Alapos tervezési folyamat

A Secretlab vezető szerepe a játékszékek iparában az ergonómiára való összpontosításából, valamint a tervezés és fejlesztés multidiszciplináris megközelítéséből fakad. Zászlós terméküket, a TITAN Evo-t úgy tervezték, hogy biztosítsa az egyenletes súlyelosztást, és teljes körű testreszabást kínál az egyéni támogatáshoz és pozíciópreferenciákhoz. Mindegyik kialakítás szigorú felhasználói tesztelésen esik át, beleértve a nyomásfeltérképezést is, hogy a valós használat is megőrizze a tökéletes kényelem koncepcióját. Míg más márkák megpróbálhatják utánozni a Secretlab székeit, a dizájn mögötti megértés hiánya gyakran azt eredményezi, hogy nem sikerül összefüggő terméket szállítani, amely elősegíti a hosszú távú ergonómiai kényelmet.

Következtetés

A Worlds 2023 döntőjének közeledtével a Secretlab a WBG-t és a T1-et is támogatja játékszékeivel, így a játékosok a lehető legkényelmesebb módon nyújthatják a legjobb teljesítményüket. Az ergonómia fontosságát az esportban nem lehet túlbecsülni, mivel közvetlenül befolyásolja a játékosok egészségét, jólétét és általános teljesítményét. A Secretlab elkötelezettsége a kivételes kényelem és dizájn iránt az esport közösség iránti elkötelezettségük bizonyítéka. Legyen szó professzionális sportolókról vagy hétköznapi felhasználókról, a Secretlab játékszékei a kényelem, a támogatás és a testreszabás tökéletes keverékét kínálják, optimális ülésélményt biztosítva mindenki számára.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács
undefined is not available in your country. Please try:

Legújabb hírek

Emlékezzünk Chris „Zuna” Buechterre: Úttörő az esportban
2024-05-23

Emlékezzünk Chris „Zuna” Buechterre: Úttörő az esportban

Hírek