Hírek

August 4, 2022

Fogadók útmutatója: Közelgő Rocket League-események 2022-ben

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter

Az eSports játékipar már évek óta kiemelkedő vonzerőt jelent. És bár mindenféle lövöldözős játék létezik, a legtöbb eSport játékos kissé elhanyagolja az általános játékokat és a kiszámítható játékmódokat. Rakéta Liga a játékosok olyan szerencsések. Ez az eSport cím a maga műfajában azért tűnik ki, mert lenyűgöző koncepciójának köszönhetően szilárd vonzerőt biztosít. Gyorsan előre, a Rocket League a versenyesemények lenyűgöző listájával büszkélkedhet.

Fogadók útmutatója: Közelgő Rocket League-események 2022-ben

Hogyan vált erővé a Rocket League az esport világban

A legtöbb embert kissé izgatja, hogy mi teszi a Rocket League-et olyan erővé, amellyel számolni kell az e-sport világában. Egyszerű, egyszerűsége a játékosok, a rajongók és az eSport fogadók számára egyaránt.

Kezdetben a Rocket League játékok rugalmasságot biztosítanak a játékosoknak, hogy a számukra legmegfelelőbb módon ugorjanak be és játsszanak. Azoknak a játékosoknak, akiknek szerencséjük van a játék eszközeit és taktikáját jobban alkalmazni, mint a többiek, nem lehet nehéz dolguk magasabb szinteken játszani.

Másrészt a Rocket League rajongói mindig ráhangolódhatnak és követhetik az eseményeket anélkül, hogy aggódnának a bonyolult szabályok miatt. A játék alapfeltétele egyszerű – az autók egy futballlabdát ütnek az ellenfél kapujába. Ez kétségtelenül könnyen megérthető fogalom, és minden csapat számára elkezdhet szurkolni.

Azok sem maradnak ki, akik tétet szeretnének tenni a Rocket League eseményeken és versenyeken. Csak néhány pillantásra, kellő körültekintésre van szükség ahhoz, hogy elkezdhessünk eSport fogadásokat kötni a Rocket League fogadási piacain.

A Rocket League eseményeinek megtekintése 2022-ben

A legtöbb Rocket League eSport verseny online alapú. Ez lényegében azt jelenti, hogy nincsenek külön helyszínek vagy élő közönség. A legtöbb esetben az akciót olyan népszerű streaming platformokon közvetítik, mint a Twitch és a Youtube.

A 2021-2022 Rocket League Championship Series (RLCS) egyedülálló volt. Kezdetben a játékosok nagyobb nyereményalapért, több régióért és új formátumért versenyeznek majd. Az őszi, téli és tavaszi szakadások befejeztével a Rocket League játékosai és szurkolói a világbajnokságot tűzték ki célul.
Íme a 2022-ben esedékes RLCS események dátumai:

 • Helyettesítő karakter: augusztus 4-7
 • Fő esemény: augusztus 4-14

ne feledje, hogy a versenyek dátumai gyakran változhatnak

A helyettesítő karakter

A Wildcard a világbajnokság két szakasza közül az első. Az új formátum szerint 16 csapat esélyes a világbajnoki Wildcard kvalifikációra. Ezen az eseményen Észak-Amerika, Európa, Közel-Kelet és Észak-Afrika, Óceánia (OCE), Dél-Amerika, Szubsarai Afrika, Ázsia-Csendes-óceán északi és ázsiai-csendes-óceáni déli csapatai versenyeznek a nagydöntőért
Mivel a kvalifikációs szakaszok még tartanak, a következő csapatoknak sikerült helyet foglalniuk a WildCard-on:

 • Az NRG tábornok
 • Spacestation Gaming
 • Version1 / OpTic Gaming
 • Dignitas
 • CeX végpont
 • FURIA Esports
 • Gaimin Gladiátorok
 • Tam Falcons
 • Veloce Esports
 • Tokyo Verdy Esports
 • Orlando Pirates Exdee
 • Team Secret
 • Bravado Gaming
 • Karmine Corp
 • Úttörők
 • Renegátok

A helyettesítő karakter svájci formátumot fog alkalmazni. Ebben a formátumban minden verseny a legjobb az ötből (BO5) verseny lesz, ahol az elsőként három meccset megnyerő csapat jut a következő fordulóba. Csak a világbajnoki Wildcard legjobb nyolc csapata garantált helyet a főverseny csoportkörében. Ez azt jelenti, hogy nyolc másik legjobban teljesítő csapat már Wildcard győztesre vár a csoportkörben.

A nagydöntő

A Grand Finals a hét sorozat legjobbja lesz. Bár konzol alaphelyzetbe állításával. Ideális esetben a konzolpihenőket akkor alkalmazzák, amikor egy csapat először veszít. Ideális esetben a zárójelet általában akkor állítják vissza, amikor a felső konzol győztese veszít a nagydöntőben.

Egyéb Rocket League-k, amelyeket érdemes megfontolni

Míg az RLCS büszke arra, hogy ő a legnagyobb Rocket League verseny, gyakori, hogy az eSports rajongók, különösen a fogadók olyan alternatív Rocket League eseményeket keresnek, amelyeket érdemes megfontolni. Sajnos az RLCS lényegében az összes Rocket League rajongó. Ezen túlmenően több A-tier versenyt is rendeznek regionális alapon (regionális versenyek), amelyek az RLCS-hez kapcsolódnak.

Bár lehetnek alacsonyabb szintű versenyek, a legtöbbjüket általában nem fedezik az eSport fogadási oldalak. Tehát mindenkinek, aki szívesen fogad téteket a Rocket League eSport versenyein, az RLCS-re kell összpontosítania.

Rocket League Esport fogadási tippek

Kezdetben a Rocket League piacait a legtöbb eSport fogadási oldal nagy mértékben lefedi. Tehát a legjobb módja az indulásnak, ha átveszi ezeket a lehetőségeket, és kiválasztja a legjobb e-sport bukméker.

Általában nem bölcs dolog, ha egy játékos belevág és azonnal elkezd fogadni. Először is, a fogadóknak egy pillanatra háttérbe kell ülniük, és figyelniük kell az eSport fogadási tippekre. Így könnyebben azonosíthatóak az előnyben lévő csapatok.

Egy másik érdemes online eSport fogadási tipp a játék mechanikájának megértése. A játékszabályok végighaladása nagyszerű módja lehet az indulásnak. Természetesen a legtöbb győzelmet szerző csapatra fogadni gyakran zseniálisnak tűnik, de ez általában nem megfelelő biztosíték a helyes választáshoz.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
Ról ről

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács
undefined is not available in your country. Please try:

Legújabb hírek

Az Epic Crossover: Brandon Sanderson Dragonsteelje belép a League of Legends Arénába
2024-06-04

Az Epic Crossover: Brandon Sanderson Dragonsteelje belép a League of Legends Arénába

Hírek