Hírek

November 17, 2022

Az eSport, a fogadás bomlasztó ereje

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter

Kétségtelen, hogy az eSport bomlasztó erő a fogadási szcénában. Egyre több fogadó fogad eSport versenyeken és eseményeken, míg a fogadóirodák egyre inkább teret helyeznek az eSport fogadásban rejlő lehetőségek kiaknázására. De a nagy kérdés az, mit hoz a jövő? 

Az eSport, a fogadás bomlasztó ereje

Ebben az összefoglalóban többet megtudhat az eSport beszivárgásáról az online fogadási szcénában, a növekedést elősegítő tényezőkről, a közelmúlt trendjeiről és még sok másról.

Az eSport fogadás története körülbelül 2014-ig nyúlik vissza, amikor néhány fogadási oldal elkezdett fogadási piacokat kínálni. Azonban nem sok szerencsejátékos tudott az eSportról, és egyes fogadók úgy vélték, hogy a mérkőzések rögzítették.

Esport és eSport fogadás számokban

A videojátékok exponenciálisan növekedtek az elmúlt évtizedben. Ma ez az egyik leggyorsabban növekvő piac, a legújabb tanulmányok szerint a globális e-sport piac értéke 2019-ben körülbelül 957,5 millió dollár volt, és 2022-ben 1,08 milliárd dolláros iparággá nőtt.

És nem csak az eSport növekszik; Az eSport fogadás is exponenciális növekedést mutat. Egy évtizeddel ezelőtt a beszélgetés főként az eSport körül forgott, mintsem hogyan lehet fogadni az eSportra. De ma az eSport fogadás olyan népszerű, mint valaha. 

A Business Research Insights által közzétett adatok szerint az e-sport fogadási ágazat értéke 2021-ben 9 749 millió dollár volt, és várhatóan 13,7%-os összetett éves növekedési rátával (CAGR) fog növekedni, és 24 190 millió dolláros piacra nő ki.

A fenti statisztikák egyértelműen azt mutatják, hogy az online eSport fogadás hatalmas iparág. Ez felveti a kérdést, hogy mi ösztönözte az eSport fogadások szórványos növekedését? Nos, a fogadók körében az eSport iránti hirtelen érdeklődés mögött több tényező áll.

Először is az a tény, hogy a videojátékoknak hatalmas követői vannak. A legfrissebb jelentések azt mutatják, hogy 2022 végére több mint 500 millió eSport-rajongó lesz. A versenyek hatalmas nézőszámot is vonzanak, a 2021-es Free Fire World Series pedig az élen, miután 5,41 milliós nézőcsúcsot döntött. A több mint 5 millió néző közül jelentős számban fogadják.

Egy másik tényező az eSport fogadási piacokat kínáló fogadási szolgáltatók elérhetősége. A múlttól eltérően ma számos e-játék fogadási oldal kínál lehetőséget a játékosoknak, hogy egész évben fogadjanak a legjobb e-sport versenyekre és versenyekre. 

Egyesek olyan neves bukmékerek, akik eSport fogadási piacokat hoztak létre, míg mások olyan új webhelyek, amelyek csak az eSportra összpontosítanak. Érdemes megemlíteni azt is, hogy néhány fogadócég aktív az eSport ökoszisztémájában, és eSport csapatokat szponzorál.

Sokan vannak tornák és versenyek egész évben megrendezik, így a fogadók nem hagyhatják ki a fogadási piacokat, legyen szó a Dota 2 fogadási piacokról, a Call of Dutyról, a Valorantról, a League of Legendsről stb. Ezek a versenyek jelentős nyereményalapokat vonzanak, amelyekre az eSport ruhák vonzzák a szemüket.

Talán a legnagyobb tényező, amely az eSport fogadási ágazatot alakította, a világjárvány. Miután a Covid-19 terjedésének megakadályozása érdekében leállították az élő mérkőzéseket, az eSport most kitöltötte a hiányt, így a profi sportolók távolról is megküzdhettek vele.

Az eSportfogadás jövője

Ahogy korábban említettük, az eSport fogadás fényes jövő előtt áll. Minden előrejelzés azt mutatja, hogy az eSport fogadás itt van, hogy maradjon, még akkor is, ha nem tudja felülmúlni a hagyományos sportokat a fogadási színtéren. De már most felülmúlja a virtuális sportot. Tehát melyek azok a tényezők, amelyek meghatározzák az eSport fogadás jövőjét?

Az első az eSport növekedése. Ahogy az eSport folyamatosan növekszik, úgy fog növekedni az eSport fogadás is. Az eSport fogadási piacát alakító másik szempont az eSport kulcsszereplői és a fogadási szolgáltatók közötti partnerségek. Az eSport fogadási oldalak olyan innovatív stratégiákat fejlesztenek ki, amelyek az első sorban helyezik el őket az eSport versenyeken és versenyeken.

Az eSport fogadási bónuszok szintén jelentős szerepet fognak játszani az eSport fogadás fejlesztésében. Ahhoz, hogy a versenytársak előtt maradjon, eSport bukmékerek jövedelmező bónuszokat és promóciókat kínál az eSport fogadók számára.

Az eSport versenyszerűsége az eSport fogadás fejlesztésének is kulcsfontosságú hajtóereje lesz. Manapság sok eSport-rajongónak van előnyben részesített eSport csapata, ugyanúgy, ahogy a hagyományos sportágakban is vannak megrögzött rajongók, akik nem csak nézik a csapatuk játékát, hanem fogadnak is rájuk.

Végül, az olyan fejlesztések, mint a fogadás önmagadra szorzói, szintén ösztönözni fogják az eSport fogadások növekedését, most, hogy az alkalmi játékosoknak lehetőségük van saját magukra fogadni. A közvetlenül a fogadási oldalról elérhető élő közvetítés azt is jelenti, hogy a játékosok minden eseményt lefoghatnak, és akár élő meccsekre is fogadhatnak. Másrészt vannak olyan eSport fogadási tippeket kínáló oldalak, amelyek mérkőzések előrejelzését kínálják.

Becsomagolás

Ennyi, emberek, egy összefoglaló az eSport fogadás fejlődéséről és pályájáról. Jelenleg az eSport fogadás nagy iparág, és nem mutatják a lassulás jeleit. 

Várható, hogy az iparág a következő néhány évben növekedni fog, és uralni fogja a fogadási lehetőségeket, például a virtuális sportokat. De végső soron nem képes felülmúlni a hagyományos sportfogadásokat.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
Ról ről

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács
undefined is not available in your country. Please try:

Legújabb hírek

Az Epic Crossover: Brandon Sanderson Dragonsteelje belép a League of Legends Arénába
2024-06-04

Az Epic Crossover: Brandon Sanderson Dragonsteelje belép a League of Legends Arénába

Hírek