A legjobb esport fogadóirodák: Franciaország 2023

Ha fogadni szeretne kedvenc sporteseményeire és csapataira, először regisztráljon Franciaország egyik legjobb e-sport fogadási oldalára. A fiók finanszírozása egyszerű folyamat, ha az ezen az oldalon bemutatott fizetési módok valamelyikét használja.

Ajánlott fogadási platformjaink kínálnak jövedelmező bónuszok, megbízható ügyfélszolgálat és felhasználóbarát felületek. Mielőtt azonban odaérne, ismerje meg a szerencsejátékok jogi kereteit Franciaországban. Ezen útmutató végén megtalálja a franciaországi fogadással kapcsolatos leggyakrabban feltett kérdéseket is.

A legjobb esport fogadóirodák: Franciaország 2023
Melyek a legnépszerűbb esport játékok Franciaországban?

Melyek a legnépszerűbb esport játékok Franciaországban?

Franciaország a hetedik helyen áll a világ vezető e-sport piacai között. Mostanában több eSport játékok debütáltak. Az alábbiakban felsoroljuk azokat a címeket, amelyeket mindig megtalál a legjobb franciaországi esport fogadási oldalakon.

FIFA

FIFA-tornákat régóta rendeznek. Ma, A FIFA egy népszerű eSport játék Franciaországban és más országokban. 2019-ben a FIFA eWorld Cup díjalapja elérte az 500 000 dollárt. Olyan nagy, hogy a futballklubok világszerte híres sportolókkal dolgoznak együtt, hogy a FIFA-t képviseljék a különböző eSport versenyeken. Jó példa erre a PSG francia klub, amely profi játékosokkal működik együtt a FIFA-ban.

Call of Duty

A CoD egy nagy e-sport játék, kizárólag konzolokon (PS4 és PS5) játszható. A CoD legjobb része az, hogy minden évben új verzióra változik. A CoD legújabb formája a Vanguard, és 2021. november 5-én jelent meg. A Call of Duty: Vanguard a különböző kontinensekről származó hős katonák tapasztalatain és az őket egyesítő végzetes forgatókönyveken keresztül viszi vissza a játékosokat a második világháborúba.

Overwatch

Overwatch egy akció lövöldözős játék, amely megjelenése után azonnal megjelent az online eSport fogadások listáján. Az első Overwatch nyereményalap 300 000 dollár volt, az első liga Ázsiában jelent meg.

Hamarosan teret hódított Franciaországban, és a francia játékosok esélyt kaptak az első Overwatch World Cup-on való részvételre 2016-ban. Három évvel később a csapatok száma már elérte a 20-at, a teljes nyereményalap pedig 5 millió dollár volt.

Ez nem minden. A francia játékosok szívesen fogadnak a PUBG, a Valorant, a Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO), a Rocket League fogadások, Rainbow Six Siege, Heroes of the Storm, Hearthstone, League of Legends, Fortnite, Smite, Dota 2 stb.

Melyek a legnépszerűbb esport játékok Franciaországban?
Fizetési módok Franciaországban

Fizetési módok Franciaországban

Míg a Visa, a MasterCard, a PayPal, a Skrill és a banki átutalás népszerű a szerencsejátékosok körében, néhány helyi fizetési mód kényelmesebb a francia játékosok számára. Online eSport fogadás Franciaország nem is lehetne könnyebb a következőkkel.

  • Neosurf: Azok az eSport-rajongók, akik nem akarják kockáztatni hitelkártyaadataikat a szerencsejáték-oldalakon, a Neosurfot részesítik előnyben. Ez egy előre fizetett kártya, amelyet online fizetésre terveztek, és világszerte több mint 50 000 üzletben érhető el. De a francia ajkú országokban, például Franciaországban és Kanadában hangsúlyosabb.
  • Klarna: A Klarnával az eSports fogadók egy pénztári oldalra irányítják át téteiket.
  • Apple Pay Wallet: Lehetővé teszi a szerencsejátékosok számára, hogy hitel-/betéti kártyáikkal finanszírozzák fogadási számláikat asztali számítógépen és alkalmazáson belül. Az Apple Pay beolvassa a felhasználó ujjlenyomatát vagy arcazonosítóját a tranzakció hitelesítéséhez.
  • FasterPay: A titkosított digitális pénztárca lehetővé teszi a fogadók számára, hogy pénzt kezeljenek és utaljanak át az online eSport oldalakra. A tranzakciók azonnaliak mobilon.
  • Amazon Pay: Az Amazon tulajdonában lévő e-pénztárca lehetővé teszi a szerencsejátékosok számára, hogy pénzt utaljanak át hitel- vagy betéti kártyáikról az Amazon-fiókjukon keresztül. Ezt anélkül teszik, hogy további fiókot hoznának létre, vagy elhagynák az eSport platformot.
Fizetési módok Franciaországban
Az esport fogadások története Franciaországban

Az esport fogadások története Franciaországban

A fogadás Franciaországban a kártyapaklival kezdődött az 1500-as évek elején, Katalin királynő uralkodása alatt. A kártyajátékok feltalálása számos manapság játszott szerencsejátékot ihletett, például a blackjacket és a faro-t. A két meccset Nagy-Britanniában, majd később az Egyesült Államokban is lejátszották.

A Mississippiben élő franciáknak köszönhetően ez a tevékenység egyre népszerűbb lett, és Amerikában elterjedt. A 16. században Franciaországban és más európai országokban bevezették az állami lottót. Aztán a 17. században Blaise Pascal francia matematikus feltalálta a rulettkereket.

Sajnos a francia kormány 1836-ban betiltotta a szerencsejáték minden formáját. A földalatti lófogadás volt az egyetlen szerencsejáték, amelyet az emberek szabadon játszhattak. 1842-ben két testvér (Francois és Lois Blanc) nullát írt Pascal kerekébe, hogy újra feltalálja.

Ez akkor történt, amikor a kormány megpróbálta szabályozni a kaszinókat és a lottókat. De a ló- és sportfogadás uralta az iparágat. A franciaországi sportfogadás zsákutcában maradt, amíg el nem kezdődött a sportesemények professzionális versenye. Ezen a ponton 21 éven felüliek fogadhattak sportra.

Az esport fogadások története Franciaországban
Esport manapság Franciaországban

Esport manapság Franciaországban

Az 1990-es években a nyerőgépek divatosak voltak, és mindenki részt vett a tárcsák pörgetésében. A francia kormány szükségesnek látta az iparág szabályozását, és 18 évre csökkentette a szerencsejátékok alsó korhatárát. Az online szerencsejáték szabályozása évtizedekig paradoxon maradt. 2001-ben azonban a Française des Jeux (FDJ), a nemzeti lottószolgáltató és a lóversenyeket szervező Pari Mutuel Urbain (PMU) engedélyt kapott szolgáltatásaik online futtatására.

A két fogadóirodát a sport és a lóverseny kategóriába sorolták. Más fogadási oldalakat illegálisnak minősítettek. Szerencsére a francia törvények 2009-es módosítása végre legalizálta az online sportfogadást. A polgárok számos hamarosan megnyíló oldalon fogadhattak kedvenc sportágaikra és lóversenyeikre.

Ma több száz sportfogadó terem működik országszerte. A szárazföldi fogadási komplexumok meghatározott területekre korlátozódnak, és meghatározott ideig működhetnek. A költségvetési miniszter a Belügyminisztériummal együttműködve felügyeli a sportfogadásokat, a sorsjátékokat és a lóversenyfogadásokat. Élő játékot kínáló webhelyek engedélykötelesek.

A fantasy sportfogadás az egyetlen tilos szerencsejáték. A sportminisztérium mellett külön bizottságokat bíztak meg a fogadási műveletek ellenőrzésével. Például a Francaise de Jeux felügyeli a lottójátékokat és a sportfogadásokat, míg a Le Pari Mutuel Urbain szabályozza a lóversenyeket. Az illegális szerencsejátékok ellen a Sous Direction des Courses et des Jeux, egy különleges rendőrségi osztály folytat eljárást.

Esport manapság Franciaországban
Az esport fogadások jövője Franciaországban

Az esport fogadások jövője Franciaországban

Tekintettel arra, hogy az eSports fogadás Franciaországban szabályozott, egy fogadási oldal elindításához csak licencre van szükség. Mindazonáltal az eSport szolgáltatók erősen adóznak, ami megnehezíti a kisvállalatok túlélését. Ez azt jelenti, hogy Franciaországban csak hiteles szolgáltatók biztosítják a szerencsejátéknak ezt a formáját.

Annak ellenére, hogy az országban alacsony a licencelt eSport platformok száma, a francia fogadóknak nem kell a helyi szolgáltatókra korlátozniuk magukat. Számtalan nemzetközi weboldal kínál eSport fogadásokat. A játékosok VPN-eket használhatnak a földrajzi korlátozások megkerülésére. A VPN elrejti a játékos IP-címét, amikor hozzáfér egy külföldi webhelyhez. Ez bevett gyakorlat a francia sportfogadók körében.

A franciaországi eSport játékosok száma nem csökken, mivel semmi jele annak, hogy a fogadók felhagynának szabadidős tevékenységükkel. Csak a sportfogadási közösség felfutására számíthatunk, ami automatikusan több online platform megjelenéséhez vezet. Az eSport szektor még csak a kezdeti szakaszban van.

Csak az idő tudja megmondani, hogyan fog boldogulni. Az elmúlt néhány évtized exponenciális növekedést sejtet a következő években. Az olyan népszerű sportesemények, mint a világbajnokság, alakítják a fogadási ágazatot. Franciaország kormánya arra számíthat, hogy a jövőben több bevételre tehet szert az online sportfogadásokból.

Az esport fogadások jövője Franciaországban
Legálisak az esport fogadási oldalak Franciaországban?

Legálisak az esport fogadási oldalak Franciaországban?

Az online sportfogadást 2016-ban legalizálták, amikor a francia kormány módosította a szerencsejátékról szóló törvényt. A rendelet nagy pluszt jelentett a francia fogadók számára, mert feloldotta a korábbi monopóliumot. A független hatóság, a Regulatory Authority for Online Games (más néven ARJEL) felügyeli az online sportfogadásokat, lóversenyeket és kaszinókat.

Ennek ellenére az online szerencsejáték-oldalaknak helyi licencet kell kérniük az ARJEL-től. Az engedély öt évig érvényes, ezt követően a kérelmező megújíthatja. Minden játékoldalt az első működési év után ellenőrzünk. Ezután az ARJEL rendszeresen auditálja a platformokat a licencelési időszak alatt.

Azok az operátorok, akik megsértik a szerencsejáték-törvényeket, engedély visszavonását, 90 000 eurós pénzbírságot és három év börtönbüntetést kaphatnak. Az indokolatlan fogadási tevékenységek marketingje szintén tilos, és 100 000 eurós büntetést vonhat maga után.

A francia szerencsejáték-törvények előírják, hogy a licencelt platformok 8,5%-os megtérülést adnak a játékosok által megtett összeg alapján. Az eSport fogadók azonban nem adóznak, mert a sportfogadás nem jövedelmező foglalkozás. A hagyományos szerencsejáték-utakon sportfogadások és kaszinójátékok is helyet kaphatnak.

Az online szolgáltatók azonban nem adhatnak hozzá kaszinójátékokat játéklobbijaikhoz. A francia fogadók jelentős része eSportot játszik engedély nélküli külföldi oldalakon. A jó dolog az, hogy egyetlen francia törvény sem tiltja a külföldi webhelyeken való játékot, akár licenccel, akár nem.

Legálisak az esport fogadási oldalak Franciaországban?
Az e-játékok szabályozása Franciaországban

Az e-játékok szabályozása Franciaországban

A jogalkotók úgy döntöttek, hogy kizárják a tipikus kaszinójátékokat a sportfogadásból, mert függőséget okozónak minősülnek. A sportfogadások magas adója (8,5%) megnehezíti a befektetők számára több szerencsejáték-komplexum bevezetését. A levonások viszonylag magasabb rake-et eredményeznek, és ennek következtében csökkentik a nyerési esélyeket. Ez az oka annak, hogy sok szolgáltató elhagyja a piacot.

A szerencsejátékról szóló törvény ismételten tiltja a játékosállomány nemzetközi közönséggel való megosztását. Ez azt jelenti, hogy a francia fogadók csak honfitársaikkal játszhatnak offline fogadási üzletekben. Ennek eredményeként az engedéllyel rendelkező szolgáltatók likviditási problémákkal szembesülnek, mivel korlátozott helyi játékosállományra támaszkodnak. A magasabb adók és a korlátozott játékosállomány sok francia játékost késztet arra, hogy felfedezze az offshore szerencsejátékokat.

Fogadások Franciaországban

Franciaország fenntartja a keresztény-katolikus hagyományt, amely megmagyarázza a szerencsejátékok általános tilalmát, a belbiztonsági törvénykönyv L.320-1. cikke szerint. Az évek során azonban néhány kivételt tettek a szerencsejáték bizonyos formáinak, például a sportfogadásnak engedélyezése érdekében. A francia szerencsejáték-törvényeket a 2019. október 2-i rendelet módosította. Ezt a jogszabályt a PACTE (Cselekvési terv a vállalkozások növekedésére és átalakulására) reformja után adták ki.

Napjainkban az online eSport fogadásokat a 2010-483 számú rendelet szabályozza, amelyet 2010. május 12-én iktattak be. A törvény kimondja, hogy a játékosok csak bizonyos sportágakra, eredményekre és versenyekre fogadhatnak, amelyeket a L'Autorité Nationale des Jeux, a szerencsejáték-szabályozó hatóság irányít ( ANJ). Különböző sportszervezetekkel való egyeztetés után új sportjátékokat adhatnak hozzá.

A francia törvény kimondja, hogy a sportrendezvényszervezőknek joguk van arra, hogy milyen versenyeket koordinálhatnak. A sportfogadási társaságok csak a sportszervezőkkel egyeztetett játékokra és mérkőzésekre tudnak fogadni.

Ezenkívül az engedéllyel rendelkező eSport szolgáltatók csak akkor szervezhetnek fogadásokat, ha teljesítik a 2010-614 számú, 2010. június 7-én életbe léptetett rendeletben foglalt feltételeket. 2014. október 14-én a francia Legfelsőbb Közigazgatási Bíróság megerősítette az ANJ döntését a játékeredményekre vonatkozó fogadások törlésére vonatkozóan. /páratlan számok.

Az e-játékok szabályozása Franciaországban
FAWs

FAWs

Mi az az eSport?

Az eSport olyan videojáték, amely alapot ad a magas szintre versenyeket szervezett profi csapatok és játékosok között.

Milyen e-sportok népszerűek a francia játékosok körében?

Minden a személyes preferenciákon múlik, és azon, hogy egy francia játékos mennyi időt hajlandó fogadásba fektetni. A francia eSport lelkes játékosai azonban a magasabb nyereményalappal rendelkező játékokat választják. CS: A GO vezet a nyereményalap mérete, az összes fogadás és a nézettség tekintetében. A Dota 2 és a League of Legends (LoL) szorosan követi őket.

Legális az eSport Franciaországban?

Igen, az eSport legális. 2016-ban hivatalosan is nemzeti sportként ismerték el őket.

Vannak ingyenes eSport játékok francia játékosok számára?

Sok mobil eSport szabad módban érhetők el. A népszerű ingyenes eSportok a Fortnite, a CS: GO, a Dota 2, a League of Legends és az Apex Legends.

Mire van szükséged ahhoz, hogy valódi pénzben játssz az eSportban?

Pénzbetétet kell elhelyeznie a helyszínen. Ezután vásárolhat játékfunkciókat, például fegyvereket, bőröket, aranyat és hősöket, hogy előnyt szerezzen a társakkal szemben.

Az eSport valódi sportnak minősül?

Az esport játékok nem hagyományos sportok. Csak azért sorolják őket a sportok közé, mert rendkívül versenyképesek, beleértve a stratégiai készségeket, a fizikai erőnlétet, a gyors reflexeket és a mentális élességet.

FAWs