A Legjobb 10 Age of Empires ESports 2022

Az Age of Empires a valós idejű stratégiai (RTS) videojátékok díjnyertes sorozata, amelyet több mint két évtizede adtak ki. Ez a kivételes történelmi RTS játékrajongók millióinak szívét hódította meg, beleértve az esport fogadásokat is. Az Age of Empires szerelmeseinek listája hosszú, és folyamatosan bővül. Ez magyarázható kiváló funkcióival, beleértve a lenyűgöző történelmi témákat, a sok civilizációt, az igazi játékmenetet és az epikus grafikát.

Érdekes módon a sorozat mesterséges intelligencia (AI) játékosainak képességei némileg korlátozottak, így nincs előnyük az emberi játékosokkal szemben. Ez fair playt biztosít, ami utóbbiak többsége kedveli.

Age of Empires az évek során

Age of Empires az évek során

A cikk írásáig (2022. január) az Age of Empires kilenc játékkal érkezik. Tekintse meg főbb PC-exkluzív címeit:

Age of Empires (1997)

Ez volt az első Age of Empires játék, amelyet az Ensemble Studios adott ki 1997-ben. Az Xbox Game Studios közzétette ezt a címet, amely a Genie játékmotort használja ki. Nem voltak sokan RTS játékok akkoriban elérhető volt, és ez volt az első történelmi témájú.

Az átfogó játékismertetőiről ismert GameSpot az Age of Empirest a Blizzard Entertainment Warcraft: Orcs & Humans és Sid Meier's Civilization kombinációjaként határozta meg. De ez az amerikai videojáték-webhely is kissé zavarosnak írta le a kialakítását. Ennek és a kritikusok egyéb negatív értékeléseinek ellenére a játékot jól fogadták, három év alatt több mint hárommillió darabot adtak el belőle.

A Microsoft 1998-ban tette közzé az Age of Empires bővítőcsomagját Age of Empires: The Rise of Rome.

Age of Empires II (1999)

Az első Age of Empires címhez hasonlóan az Age of Empires II: The Age of Kings is a Genie játékmotort használja. Ezeknek a címeknek a játékmenete is hasonló. De, ellentétben elődjével, amely tizenkét civilizáció közül választhat a játékosok számára, az Age of Kings tizenhármat használ ezek közül a Közel-Keletről, Ázsiából és Európából.

2000-ben jelent meg az Age of Kings kiegészítője, a The Conquerors. A legtöbb játékost lenyűgözte, hogy további új funkciókkal érkezett, köztük öt további civilizációval.

Age of Empires III (2005)

Ez az Age of Empires sorozat harmadik fő része. Az Age of Empires III rengeteg új funkcióval büszkélkedhet, például otthoni városokkal, amelyek erőforrásokat és frissítéseket biztosítanak a játékosoknak. A WarChiefs, a játék első kiegészítője, 2006-ban mutatkozott be a játékvilágban. 2007-ben a Microsoft Game Studios kiadta második kiegészítőjét, az Ázsiai dinasztiákat.

Age of Empires IV (2021)

A Relic Entertainment a World's Edge-vel együttműködve fejlesztette ki az Age of Empires IV-et, amelyet eredetileg 2021. október végén adtak ki. Számos funkcióval rendelkezik az Age of Empires II-vel. A MobileSyrup, a különböző technológiai termékeket ismertető kanadai weboldal még ezt a címet is az utóbbinak írta le, de új festékréteggel.

Figyelemre méltó az is, hogy az Age of Empiresben vannak ezek a kiegészítő játékok is:

 • A mitológia kora (2002)
 • Age of Mythology: The Titans (2003)
 • Age of Empires: The Age of Kings (2006)
 • Age of Empires: Mitológiák (2008)
 • Age of Empires Online (2011)
Age of Empires az évek során
Fogadás az Age of Empiresre

Fogadás az Age of Empiresre

A legtöbb videojáték-rajongó szereti hódolni az Age of Empires fogadásban. Ide tartoznak azok a vállalkozások, amelyek profitjuk maximalizálására törekszenek. Azonban nem minden az anyagi haszonról szól. Az ebben a tevékenységben részt vevő felek nagy részét lenyűgözi az izgalom, amit kínál.

Emellett az Age of Empires esport fogadás kényelmesen egyszerű. Először is, a fogadóknak azonosítaniuk kell a bukmékereket a keresett funkciók egyedi kombinációjával. Ezután finanszírozniuk kell szerencsejáték-számlájukat, hogy az általuk preferált Age of Empires csapatra vagy játékosokra fogadjanak. Ez olyan könnyű!

Amint azt már rengeteg tapasztalt fogadó is észrevette, az Age of Empiresre való fogadás hasonló sok más sporteseményre való fogadáshoz. A szerencsejátékosok számos mérkőzés közül választhatnak. Ami még vonzóbb, az a hatalmas medence eSport fogadási oldalak elérhető, mindegyik különböző piacot biztosít számukra.

Elengedhetetlen az AoE fogadásban használt alapvető kifejezések elsajátítása a meggondolatlan tévedések elkerülése érdekében. Például a pénzvonal fogadása megköveteli a szerencsejátékosoktól, hogy megjósolják, melyik csapat nyer egy adott eseményt. Ha valaki ezt nem érti meg először, trükkös lehet ebbe a legendás sportba belemenni.

Fogadás az Age of Empiresre
Miért népszerű az Age of Empires?

Miért népszerű az Age of Empires?

Kétségtelenül az Age of Empires rendelkezik az egyik legnagyobb rajongótáborral világszerte. Miért nem tudnak betelni az esport szerelmesei ezzel a stratégiai videojáték-sorozattal? Az alábbiak a legfontosabb okok.

Age of Empires internetes közösség

Az Age of Empires virtuális közössége széles körű, és a világ minden részéről érkeznek játékosok. Ezeket az embereket nem csak az esport cím iránti szeretetük köti össze. Emellett felvilágosítják egymást egy sor témáról, többek között:

 • Hogyan navigálhat az Age of Empires fórumain, és maximálisan profitálhat belőlük
 • Age of Empires események és fogadási lehetőségek
 • Hogyan lehet finomítani az AoE játék- és fogadási készségeket
 • A jelenlegi Age of Empires játékok legjobb tulajdonságai, és az, amit szeretnének látni a jövőbeni kiadásokban

Ennek a közösségnek az összetartása minden nap több Age of Empires rajongót vonz, így ez a játék még népszerűbb.

Az Age of Empires online játéka

Az Age of Empires játékának egyszerűsége egy másik tényező, amely továbbra is felkelti az e-sportok iránt szenvedélyes játékosok figyelmét. Még több éves tapasztalat sem szükséges ahhoz, hogy élvezze ezt a játékot online, otthon, útközben vagy bármely más megfelelő helyen.

Miért népszerű az Age of Empires?
Hogyan kell játszani az Age of Empires-t

Hogyan kell játszani az Age of Empires-t

Néhány játékos jobban szereti az Age of Empires-t egyéb videojátékok mert könnyű megfelelni a rendszerkövetelményeknek és élvezni a különféle címeket. Ezek közé tartozik a 64 bites processzor, a 8 GB RAM (memória) és az NVIDIA® GeForce® GT 420 (grafika). Vegye figyelembe, hogy ezek nem rögzítettek; ráadásul az Age of Empires részenként változhatnak.

Legnagyobb Age of Empires játékosok és csapatok

Az Age of Empires kiemelkedő játékosai is hozzájárultak a videojáték-sorozat népszerűségéhez. Leggyakrabban a fiatalabb játékosok felnéznek rájuk. Gyakran játsszák ezt a játékot, hogy fejlesszék képességeiket, és remélhetőleg olyan jók legyenek, mint azok a játékosok, akiket csodálnak.

A legtöbb mai Age of Empires képzett játékosnak vannak rajongói, akik követik az egyes meccseiket. Ezenkívül támogatják a játékosok csapatait, és arra biztatják barátaikat, hogy ugorjanak be. Ez jelentősen megnövelte ennek az RTS-nek az elfogadottságát globális szinten.

Hogyan kell játszani az Age of Empires-t
Van Age of Empires bajnokság?

Van Age of Empires bajnokság?

Igen. Különféle Age of Empires létezik globális versenyek ahol a játékosok és a csapatok egymás ellen küzdenek egy bizonyos összeg megnyeréséért. A legtöbb esetben a nyereményalap felosztásra kerül a résztvevő csapatok között, de előre meghatározott arányban. Mivel ennek a videojáték-sorozatnak különféle címei vannak, a verseny egyéb jellemzői eltérőek lehetnek.

Például a 2v2 World Cup 2020 versenyt az Age of Empires II csapatai számára rendezték meg. 2 versus 2, GSL rendszerrel és egyszeri kieséses formátummal, valamint 28 570 dolláros nyereményalappal érkezett. Az Age of Empires csapatai, akik elsőként (Kína A) és másodikként (Norvégia A) végzettek, 7200, illetve 5100 dollárt kaptak.

2021-ben globális bajnokságot rendeztek az Age of Empires III játékosok számára. A 2020-as 2v2 világbajnokságtól eltérően ezen a versenyen 5000 dolláros nyereményalap volt. A győztes Haitch 1500 dollárral gyalogolt haza, míg a második helyezett, Mitoe 1000 dollárt kapott.

Különböző joghatóságok vesznek részt az Age of Empires világbajnokságokon. Ide tartozik az Egyesült Királyság, Kanada, Finnország, Ausztria, az Egyesült Államok, Törökország, Franciaország, Hollandia, Ausztrália, Németország és Lengyelország. Ahogy az várható volt, az ezeken a versenyeken versenyző játékosok és csapatok sok időt fektetnek abba, hogy felkészüljenek ellenfelük legyőzésére és országuk büszkeségére.

Van Age of Empires bajnokság?
Fogadás az Age of Empiresre a szolgáltatóknál

Fogadás az Age of Empiresre a szolgáltatóknál

A fogadók az AoE-re fogadhatnak a számtalan elérhető esport fogadási webhelyen. De mindig fantasztikus ötlet először áttekinteni a bukméker tulajdonságait, mielőtt kiválasztaná. Nézz meg néhány kérdést, amelyekre mindenkinek meg kell válaszolnia, mielőtt regisztrál egy platformra, hogy fogadjon ebben a videojáték-sorozatban:

 • Kedvező Age of Empires esélyeket kínál?
 • Milyen fizetési módok állnak rendelkezésre befizetéshez és kifizetéshez? Biztonságosak és gyorsak?
 • A megadott befizetési és kifizetési lehetőségek elfogadják a fogadó helyi pénznemét?
 • Lehet-e fogadni az Age of Empiresre mobilon?
 • A fogadók több nyelven is hozzáférhetnek az egaming fogadási alkalmazáshoz?
 • A fogadóirodák ügyfélszolgálata megbízható és kényelmes módszereket kínál?
 • Melyik hatóság engedélyezte a fogadóirodát, hogy a szerencsejátékos joghatósága alatt működjön?
 • Tett-e a bukméker bármilyen konkrét intézkedést annak érdekében, hogy lehetetlenné tegye a felhasználók fiókjainak feltörését?

Nagyon fontos, hogy elég jó választ kapjunk ezekre a kérdésekre, mert ez határozza meg, hogy egy fogadónak fantasztikus Age of Empires fogadási tapasztalata van-e vagy szörnyű. Miközben böngésznek az interneten, és a legjobb Age of Empires szolgáltatókat keresik, itt van néhány csúcskategóriás lehetőség, amelyen érdemes elgondolkodniuk:

 • 22Bet
 • Casumo
 • 1xBet
 • TonyBet
 • Betsson
 • Betwinner
 • 10 Bet
Fogadás az Age of Empiresre a szolgáltatóknál
Kövesse a legjobb Age of Empires csapatokat a pontos fogadáshoz

Kövesse a legjobb Age of Empires csapatokat a pontos fogadáshoz

Ha egy fogadó az Age of Empiresre szeretne fogadni, akkor ezt a videót meg kell találnia a játék legjobb csapatai és legutóbbi fellépéseiket. Ez segítheti őket fogadási útjukban azáltal, hogy megkönnyíti a kedvencek és az esélytelenek előrejelzését.

Íme néhány figyelemre méltó Age of Empires csapat, amelyet érdemes követni:

Utóhatások

Ez a csapat arról ismert, hogy részt vesz az Age of Empires II versenyeken, az első az Into the Darkness (2016), amelyet megnyert. Akkoriban az Aftermath MbL-ből, Liereyy-ből és Heartttból állt, de most Hera és Nicov is ennek a csapatnak a tagja.

Team GamerLegion

Ezt a német sportszervezetet 2017-ben hozták létre. Bár a legtöbben a League of Legends névsorairól ismerik, van egy nagyszerű Age of Empires csapata is.

Vietnami legendák (VNA)

Az eredetileg All, KoolPixel és Binh által alapított Vietnam Legends közel két évtizede vesz részt az Age of Empires versenyeken. 2022 januárjában ennek a csapatnak az aktív csapatát az ACCM, a SongSong, a CooL, a saymyname és a BadBoy alkotta.

Suomi

Ezt a csapatot a Finn Age of Empires II játékosai alapították, akik együtt akartak részt venni ennek a címnek a versenyein. Aktív játékosai a Jupe, TheMax, Villese, Rubenstock és Zuppi.

Az Age of Empires játékáról ismert további csapatok a Team Secret, az Infinity Legends, a SalzZ, a Tempo Storm, a Rulers of Rome, a Clown Legion, a Dark Empire és a Heresy.

Kövesse a legjobb Age of Empires csapatokat a pontos fogadáshoz
Érvek és ellenérvek

Érvek és ellenérvek

A legtöbb fogadó, aki az Age of Empires fogadási vagy játékútjának megkezdését fontolgatja, szeretné tudni, hogy mi vár rájuk. Nos, ezek a várható előnyök és hátrányok.

Profik

 • Elérhetőség: A legtöbb Age of Empires játék meglehetősen könnyen elérhető, köszönhetően annak, hogy elérhetők a Steam, a Microsoft Store és az Xbox Game Pass oldalon. Ezenkívül a részletek többsége ingyenesen játszható iOS, Windows és Android eszközökön.
 • Lejátszhatóság: Minden érdeklődő játékos játszhat az Age of Empires-szel. Elég, ha végignéz néhány cikket róla, hogy felvilágosítsa őket játékmenetéről és témáiról, hogy pontosan tudják, mire számíthatnak. A következetes gyakorlás azonban kötelező azok számára, akik készségeik fejlesztését remélik.
 • Nevelő: Érdekes módon az Age of Empires nem csupán szórakozást nyújt. Emellett olyan hasznos készségekkel is felvértezi a játékosokat, mint például a különböző erőforrások kihasználása, az erős versenykörnyezetben való boldogulás és az innováció.
 • Minőség: Az Age of Empires kiváló választás azok számára, akik a legjobb esport játékokat keresik a piacon. Látványa és grafikája óriásit fejlődött az évek során. A többi funkcióban is jelentős fejlesztés történt, mint például a civilizációk, a mesterséges intelligencia és a hangsávok.

Con

 • Bár ezt a játéksorozatot meglehetősen könnyű játszani, kissé bonyolult elsajátítani, különösen az amatőr játékosok számára.
Érvek és ellenérvek
Az Age of Empires esélyeinek megértése

Az Age of Empires esélyeinek megértése

Az olyan eSport játékokban, mint az Age of Empires, az esélyek egy adott eredmény valószínűségét jelzik. Ez lehet úgy, hogy egy adott csapat nyer egy tornát, vagy egy játékos legyőz egy másikat.

Segítenek a fogadóknak kiszámítani a lehetséges hozamukat, miután fogadtak különböző Age of Empires meccseken. Általában bukmékerenként különböznek, és többféle formátumban is megjelenhetnek. A fogadóknak meg kell érteniük őket, hogy meg tudják különböztetni a kedvenceket az esélytelenektől, és a legésszerűbb fogadásokat tegyenek.

Az alábbiakban felsoroljuk az AoE odds bukmékerek által kínált legnépszerűbb típusokat:

 • Tört esély: Ezek az esélyek népszerűek az Egyesült Királyság sportfogadási webhelyei között. A legtöbb fogadó szereti őket, mert nagyon egyszerűek. Például, ha egy adott Age of Empires csapat szorzója 2/5, akkor a fogadók minden tétjük és nyerésük után 2 dollárt kapnak.
 • Tizedes szorzók: A legtöbb fogadónak könnyű dolga a tizedes szorzók segítségével kiszámítani potenciális nyereményét. Csak a tétjüket kell megszorozniuk velük.
 • Amerikai esélyek: Az amerikai oddsokat főként az Egyesült Államokban vagy Kanadában található esport fogadási webhelyek kínálják. Lehetnek pozitív számszorzók vagy negatív számszorzók. Az előbbi a lehetséges kifizetést mutatja, amikor egy fogadó 100 dollárt tesz fel, míg az utóbbi azt jelzi, hogy mennyit kell fogadnia ahhoz, hogy esélye legyen 100 dollár nyerésre.
Az Age of Empires esélyeinek megértése
Fogadási tippek és trükkök

Fogadási tippek és trükkök

Az Age of Empires fogadói kihasználhatnak néhányat gyakorlati stratégiák hogy élvezze a fogadásokat ezen az eSporton. Kezdje azzal, hogy csak a legjobb videojáték-fogadási oldalt választja ki, amely fogadja az ország szerencsejátékosait. Ideális esetben az általuk választott fogadóirodáknak mobilbarát oldallal, változatos fizetési lehetőségekkel, hamarosan megjelenő ügyfélszolgálati ügynökökkel és kényelmes fogadási szorzókkal kell rendelkezniük.

Egy másik praktikus Age of Empires fogadási tipp, hogy fogadás előtt tájékozódjon ebben a játékban. A tippelőknek meg kell nézniük a közelgő versenyeket és a résztvevő csapatokat/játékosokat, hogy megtalálják a legjobb fogadási lehetőségeket.

Az amatőröknek nem szabad kétszer meggondolniuk, hogy tanácsot adjanak az Age of Empires professzionális fogadóinak; tanulhatnak egy-két dolgot arról, hogyan kell nyerni.

Fogadási tippek és trükkök