Halo

October 31, 2023

Bungie-t elbocsátottak: késések a Destiny 2 DLC-ben és a maratoni kiadásban

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter

Egy friss jelentésből kiderült, hogy Bungie-t, a Halo és a Destiny neves alkotóját elbocsátási hullám sújtotta. A jelenlegi gazdasági helyzetben nem ez az első alkalom, hogy a vállalat elbocsátással szembesül, de ennek a fordulónak jelentős hatása volt. Ennek eredményeként a Destiny 2 The Final Shape DLC-jének és a Marathonnak, a várva várt kivonatoló lövöldözősnek a megjelenése késik.

Bungie-t elbocsátottak: késések a Destiny 2 DLC-ben és a maratoni kiadásban

Az elbocsátások hatása

Bár az elbocsátások által érintett alkalmazottak pontos száma még nem ismert, a korai jelentések szerint több tucat embert elengedtek. A távozók között van néhány magas beosztású alkalmazott, és az elbocsátások híre sokkoló hullámot váltott ki a közösségi média platformokon, például a LinkedIn és a Twitter között.

A jelenlegi gazdasági klíma

A szerencsejáték- és az esport-ipart súlyosan érintette a globális gazdasági visszaesés, idén több tízezer ember veszítette el állását. A cégek nehezen alkalmazkodnak az egyre nagyobb kihívást jelentő körülményekhez, és az elbocsátások tovagyűrűző hatását nemcsak az alkalmazottak, hanem a később csatlakozott cégek is érzik.

Bungie válasza

Az elbocsátásokra válaszul a Bungie vezérigazgatója, Pete Parsons közleményt adott ki. Egyes kritikusok azonban „süket hangon” bírálták válaszát. Az elbocsátások hatása a cég közösségi csapataira nyilvánvaló, de a fejlesztőket ez egyelőre nem érinti.

A Bungie's Games következményei

A Marathon, a futurisztikus extrakciós lövöldözős játék és a The Final Shape DLC megjelenésének késése a Destiny 2-höz az elbocsátások közvetlen következménye. A Marathon megjelenése 2025-ben várható, míg a The Final Shape DLC-t 2024 közepére tolták el. Érdemes megjegyezni, hogy a Sony 1,2 milliárd dollárt fektetett be a „munkavállalók megtartására”, hogy a Destiny 2 fejlesztői ne hagyják el a Bungie-t.

Hosszú távú hatás

Bár a késések lehet az elbocsátások legközvetlenebb hatása, tragikus, hogy egy másik cégnek is alkalmazottak leépítéséhez kellett folyamodnia a túlélés érdekében. A Bungie fő fejlesztőcsapatai érintetlenek maradnak, ami minimálisra csökkenti a játékok és a bővítések bevezetésére gyakorolt ​​hatást. A nagyobb probléma azonban az, hogy a vállalatoknak prioritásként kell kezelniük alkalmazottaik jólétét.

További esport- és játékhírekért látogasson el az Esports.net oldalra.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
Ról ről

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács
undefined is not available in your country. Please try:

Legújabb hírek

Az Epic Crossover: Brandon Sanderson Dragonsteelje belép a League of Legends Arénába
2024-06-04

Az Epic Crossover: Brandon Sanderson Dragonsteelje belép a League of Legends Arénába

Hírek