A legnépszerűbb fogadási oldalak Halo 2024

Ha valaki korábban már tett fogadást egy FPS-re, akkor tudni fogja, mire számíthat a Halo szerencsejáték-élménytől. A legtöbb fogadóirodák arra összpontosítanak, hogy melyik csapat vagy egyéni játékos nyeri meg a mérkőzést. Lehetnek azonban konkrétabb fogadások is. Például a szerencsejátékos fogadhat a használt fegyverek típusára, a gyilkosságok számára vagy arra, hogy sorozatok lesznek-e.

A legnépszerűbb fogadási oldalak Halo 2024
Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter

Fogadás a Halo-ra

Noha ezek a játékok nagymértékben támaszkodnak a fegyverkezésre, jó néhány stratégia is belefér. A szerencsejátékosnak fontolóra kell vennie, hogy a térkép, a kellékek és a mérkőzés céljai hogyan veszik figyelembe a potenciális nyertest. A Halo szerencsejáték valóban azoknak való, akik nem akarják, hogy egyetlen fogadási piac vagy ajánlat korlátozza őket. Rengeteg a választék. Ez azt jelenti, hogy a gyakorlatban inkább a szakértő fogadók számára.

Ha a Halo szerepel egy esport fogadási alkalmazásban, akkor valószínűleg négy fő piactípus lesz. Ezek a következők: mérkőzés győztes, hendikep, végső győztes és különleges piacok. Az első nagyon egyértelmű. A másik négy bonyolultabb, de a szerencsejátékosok sokáig ismerik őket.

Miért népszerű a Halo?

A játékosok szeretik ezeket a játékokat, mert az FPS szórakoztató akcióit kínálják a sci-fi menekülésével. Lehetővé teszik az emberek számára, hogy űrhajókat repüljenek és idegen lézereket lőjenek. Ha sikerül elérni a győzelmet, az nagyon elégedett. A fizikának is van egy kissé karikatúraszerű tulajdonsága, ami ellentétben áll más lomha mozgásával. játékok a műfajban.

Ha az emberek többet szeretnének megtudni a Halo-ról, rengeteg információ található az interneten. Az internetes meccsek rendkívül népszerűek, de csak a legújabb hardvereken. Számos dolgot kell szem előtt tartani, amikor meghatározzuk, hogy melyik profi játékos a legjobb.

A Halo jelentősége a műfajban

Számos esport játék létezik, amelyek az FPS műfajhoz tartoznak. A jól ismert példák közé tartozik a Call of Duty, a Rainbow Six, a Battlefield, a Counter-Strike és a Wolfenstein. A Halo sorozat a tudományos-fantasztikus elemekre helyezett hangsúlynak köszönhetően kitűnik tőlük. A játék nem törekszik a realizmusra, és nem próbálja pontosan ábrázolni a történelmi csatákat. Ehelyett szórakoztató menekülést biztosít a játékosoknak és a szerencsejátékosoknak.

A művészeti tervezésben tudatosan alkalmazzák az élénk színeket. A rózsaszín, kék, piros és arany színek erősen szerepelnek. Frissítő változást hoz a többi esport lövöldözős sportág tompább színpalettájához képest.

Ezenkívül a játékos által irányított karakter egy szuperkatona. Súlyos sérüléseket szenvedhetnek el, mielőtt meghalnak. Ez azt jelenti, hogy kiszélesíti a nyerési stratégiák számát. Ennek eredményeként a fogadóknak további tényezőket kell figyelembe venniük a fogadás megtétele előtt.

Internetes közösség

A franchise kibővített tudásának köszönhetően erős online közösség alakult ki. Ez a rajongás azonban túlmutat a sztori módon. A többjátékos Halo-t az emberek szerte a világon élvezik. Vannak fórumok, ahol a játékosok videót tehetnek közzé izgalmas meccsekről. A kezdők használhatják ezeket a webhelyeket, hogy jobban megértsék a játék menetét. Ez azoknak a szerencsejátékosoknak is hasznos, akik szeretnék tudni, mitől lehet egy potenciális Halo bajnok. Az online Halo közösség rengeteg videót tartalmaz a versenyek meccseiről. Fontos erőforrást jelentenek bárki számára, aki elkezdi a Halo fogadást.

Halo játék online

Még akkor is, amikor az első Halo játék megjelent, a játékosok hozzáférhettek egy szorzómódhoz, amely összekapcsolta őket másokkal. Az online játék eredetileg a számítógépekre korlátozódott. A konzolok azonban végül hozzáférést biztosítottak az ilyen típusú mérkőzésekhez. Az Online Halo különösen népszerűvé vált a harmadik rész kiadásával 2007-ben. A fő probléma az, hogy új konzolgenerációk megjelenésekor a régebbiek elveszítik a fejlesztők alapvető támogatását. Ennek következtében csak a legújabb konzolokkal kompatibilis Halo játékok kínálnak online meccseket. Például 2021-ben az Xbox 360 többjátékos szervereit leállították.

Nagy Halo játékosok

Amikor a Halo edzőiből álló testületnek minden idők legjobb játékosait kellett kiválasztania, a versenyeken nyújtott teljesítményükre összpontosítottak. Döntéseiket nem az online népszerűség vagy az általuk megkötött szponzori szerződések mennyisége alapján hozták meg. A kritérium az volt, hogy ezek az egyének milyen jól szerepeltek a 4-4 meccseken. Az egyéni győzelmeiket, az MVPS-díjakat és az általános fókuszt is figyelembe vették. Összességében az első öt helyezett lett: OGRE2, LethuL, SnakeBite, iGotUrPistola és Royal2. Amikor a szerencsejátékosok megpróbálják eldönteni a legjobb játékosokat a jövőbeli Halo-mérkőzéseken, könnyen elterelheti a figyelmét az internetes hírverés. Ehelyett azonban ugyanazokat a kritériumokat kell alkalmazniuk, mint ezeknek a bíráknak.

Van Halo világbajnokság?

A Halo világbajnokság évente kerül sor. A világ legjobb csapatai közül tizenhat versenyez a nagy nyereményalap megszerzéséért. A 2022-es versenyen ez a pénz összesen 2 500 000 dollár. Az online esport fogadási oldalak és a szerencsejátékosok szemében ez a legnagyobb Halo alapú esemény. Jelenleg az öt legmagasabb rangú Halo játékos mind az Egyesült Államokból származik. Játékos címkéik: Enable, Frosty, Maniac, Randa és Minds. Ugyanakkor a kanadai és horvát játékosok is erős esélyesek.

A verseny általában március környékén zajlik. 2022-ben a tervek szerint Hollywoodban, Kaliforniában kerül megrendezésre. A kvalifikáció érdekében minden játékosnak hónapokig kemény versenyt kell kiállnia. Ennek eredményeként a szerencsejátékosok rendkívül képzett Halo csapatokra tehetnek fogadásokat. A mérkőzések a Halo 5: Guardians térképeit használják majd. 3 meccstípus létezik: Slayer, Capture the Flag és Strongholds.

A Slayer a Halo megfelelője egy szabványos csapathalálmérkőzésnek. Az a csapat nyer, amelyik előbb eléri az 50 ölést, vagy amelyik 12 perc elteltével a legtöbb öléssel rendelkezik. A Capture the Flag megnyeréséhez háromszor vissza kell vinniük egy ellenséges zászlót a bázisukra. Az erőmérkőzéseket úgy nyerjük meg, ha meghatározott ideig uralunk egy térképterületet.

Halo fogadási szolgáltatók

A Halo Markets sok fogadóirodája miatt a szerencsejátékosok kénytelenek lesznek választani. A legnépszerűbbek különféle funkciókat kínálnak. Például az esport fogadási szolgáltatók általában üdvözlő bónuszokkal csábítják az új fogadókat. Tisztességes esélyeket és különféle fizetési lehetőségek széles skáláját kínálják. A mobil szerencsejáték megjelenése azt jelentette, hogy sok bukméker kínál letölthető alkalmazást. Ez a legjobb lehetőség a modern szerencsejátékosok számára. A Halo-mérkőzések kiszámíthatatlan természete miatt bölcs dolog olyan fogadóirodát választani, amelynél elérhető élő fogadás. A felhasználó kényelme érdekében az alkalmazásnak valós idejű videója is lehet, amely a mérkőzés előrehaladását mutatja.

Ezek a funkciók sokféle esport rajongó számára kívánatosak. Nagyon kevés különbség van a Halo szerencsejátékosok igényei között azokhoz képest, akik más videojátékokat választanak. Az egyik előny az a tény, hogy a Halo annyira népszerű, hogy sok mainstream fogadási oldal kínál majd piacot rajta. Ez ellentétben áll a több résszel rendelkező játékkal, amelyek sokkal kevesebb figyelmet kapnak a szerencsejáték-közösségen belül. A Halo bukmékerek bősége miatt a felhasználó saját ízlése alapján választhat egyet.

A legjobb Halo csapatok

Valójában számos különböző Halo-játék szerepel a közelmúltban esport versenyek. Bár mindegyiknek ugyanaz a vázszerkezete, jelentős különbségek vannak. Ezért a szerencsejátékosnak először mérlegelnie kell, milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy nyertes csapatnak.

Világos összehasonlítást lehet tenni a Halo 5 és a Halo Infinite között. Előbbiben a csapatok a Spartan mozgási képességeit használják ki. Azonban nem tudnak nagyon pontosan célozni. A legnagyobb különbség a grappling horog bevezetése az Infinite-ban. Ez teljesen megváltoztatja az esport meccsek dinamikáját. Ez a játék nagyobb mennyiségű felszerelést is biztosít a játékosoknak.

Mivel a Halo 5 már régebb óta megjelent, több információ is rendelkezésre áll a legjobb játékosok. Összességében az első öt közé tartoznak a következők: Cloud9, eUnited, FaZe Clan, OpTic Gaming és Sentinels. Annak ellenére, hogy az Infinite csak 2020-ban jelent meg, 101 000 dollárt már kiosztottak a játékosoknak nagy horderejű mérkőzéseken. Ez lenyűgöző, ha figyelembe vesszük, hogy a Halo esportot mennyire megzavarta a globális járvány. Érdekes megjegyezni, hogy a Cloud9 és az OpTic Gaming is megnyerte ezeknek a versenyeknek a többségét. Ez azt mutatja, hogy átadható készségeik vannak, amelyek mind a régebbi, mind az újabb Halo részletben működnek.

Érvek és ellenérvek

Előnyök

 • Számos esport esport fogadási piac létezik.
 • A szerencsejátékosok élőben nézhetik a Halo meccseit.
 • A játék akciódús jellege azt jelenti, hogy a mérkőzések mindig szórakoztatóak a nézők számára.
 • A színes művészi dizájn és a sci-fi beállítások üdítőek azok számára, akik unják a szabványos FPS-esztétikát.
 • A sorozat 20 éve létezik, így a fejlesztők tudják, hogyan lehet gyorsan azonosítani és kijavítani a hibákat.
 • A Halo szabályok és a játékmenet könnyen érthető a szerencsejátékosok számára. A profi mérkőzések általában 30 percnél rövidebbek. Ez lehetővé teszi a fogadók számára, hogy több fogadást is tegyenek egy verseny során.

Hátrányok

 • Annak ellenére, hogy többnyire kiegyensúlyozott játék, a frag gránátok túl erősek. Valójában néhány játékos elsődleges fegyverként használja őket, nem pedig segédeszközként.
 • A szerencsejátékosoknak tisztában kell lenniük azzal, hogy a játékosokat könnyen célba vehetik az ellenségek igazságtalanul nagy távolságból.
 • Egy nagy csapatcsata során a csapattagok nehezen találják meg egymást a nagy térképen. Ez megnehezítheti a lehetséges nyertes megjósolását.
 • Vannak játékos ütközési problémák, amelyek néha kiszámíthatatlan győzelmekhez és veszteségekhez vezetnek.
 • A szerencsejátékosok tévesen feltételezhetik, hogy a játékosok előnyben részesülnek, ha banshee-t használnak. Ez a jármű azonban egy találattal valóban kivehető.

A Halo fogadási szorzók megértése

A legjobb esport fogadási oldal a felhasználók számára a lehető legigazságosabb esélyeket. Előfordulhat, hogy a szerencsejátékosoknak körbe kell vásárolniuk, hogy potenciálisan jövedelmező piacokat találjanak. A Halo franchise jól ismert a fogadói közösségen belül. Iparági szakértők elemzik azokat a csapatokat, amelyek nagy horderejű mérkőzéseken vesznek részt. Ennek eredményeként az esélyek nagyon pontosak.

Jó példa erre, amikor az Infused csapatot egy meccsen kedvencnek tartották. A Halo fogadási oldalain a szorzójuk 1,50 volt. Eközben az esélytelenebb Supremacy szorzója 2.50 volt. Ez azt jelentette, hogy az Infused tétje kevésbé volt kockázatos, de kisebb kifizetéssel. A szerencsejátékosok kísértést érezhettek, hogy a Supremacy mellett döntsenek, egyszerűen azért, mert az esélyek csábítóbbak voltak. Az Infused azonban végül nyert. Ha Halo-játékokról van szó, általában biztonságosabb a legalacsonyabb szorzóval rendelkező csapat kiválasztása.

Az ilyen típusú meccsekben azonban rengeteg változó található. Az asztalok megfordulhatnak, és új kedvenc alakulhat ki. Meglehetősen gyakori, hogy az esélyek akkor is ingadoznak, ha éppen meccs van folyamatban. Azt is meg kell jegyezni, hogy az esport fogadási oldalon a fogadószelvények többsége figyelembe veszi az esélyek kiszámítását.

Halo fogadási tippek

A helyes stratégia segít az embereknek komoly előnyre szert tenni más fogadókkal szemben. Bölcs dolog odafigyelni a névsor esetleges változásaira. Egy csapat teljesítményét a Halo versenyen az érintett játékosok határozzák meg. Nem bölcs dolog a Halo fogadási döntéseit kizárólag a múltbeli eredményeikre alapozni. Ez annak köszönhető, hogy a csapat dinamikája teljesen megváltozik a játékosok lecserélésekor. Amikor két csapat mérkőzik meg egymással, érdemes újranézni, hogyan győzték le egymást a múltban. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy betekintést nyerjen és pontosabb előrejelzéseket készítsen.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
Ról ről

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács

Legújabb hírek

Bungie-t elbocsátottak: késések a Destiny 2 DLC-ben és a maratoni kiadásban
2023-10-31

Bungie-t elbocsátottak: késések a Destiny 2 DLC-ben és a maratoni kiadásban

Egy friss jelentésből kiderült, hogy Bungie-t, a Halo és a Destiny neves alkotóját elbocsátási hullám sújtotta. A jelenlegi gazdasági helyzetben nem ez az első alkalom, hogy a vállalat elbocsátással szembesül, de ennek a fordulónak jelentős hatása volt. Ennek eredményeként a Destiny 2 The Final Shape DLC-jének és a Marathonnak, a várva várt kivonatoló lövöldözősnek a megjelenése késik.