Kriptovaluták használata Esport fogadáshoz

Crypto Betting

2022-11-10

A kriptovaluták már egy ideje sok ember ajkán szerepelnek. Minél többen tanulnak ezekről a digitális pénznemekről, annál lelkesebben használják őket üzleti és személyes ügyekben. Azonban, mint minden más jó dolognál, kriptovaluták fogadás megvan a maguk árnyoldala is, különösen, ha eSport fogadásokhoz használjuk őket. 

Kriptovaluták használata Esport fogadáshoz

A fiat pénznemekről való átállást fontolgató fogadásrajongók számára alapvető fontosságú, hogy megértsék az ezekkel a digitális érmékkel való szerencsejáték előnyeit és hátrányait. Szerencsére ez adja a cikk lényegét.

A kriptovalutákkal való szerencsejáték előnyei

Magánélet

Az online fogadás szerelmesei tudják, hogy általában megfelelő fizetési lehetőségek állnak rendelkezésre, a betéti és hitelkártyáktól az e-pénztárcákig és az előre fizetett kártyákig. Az egyik kiemelkedő probléma azonban, amelyet ezek a fizetési módok nem garantálhatnak, a teljes névtelenség vagy a magánélet védelme. Más szavakkal, a szerencsejátékosoknak fel kell fedniük néhány személyes adatot, amikor ezeket használják letéti módszerek

Tegyük fel például, hogy a felhasználó nem osztja meg adatait a játékszolgáltatóval (mint az e-pénztárcák esetében). Ebben az esetben személyes/pénzügyi adataik legalább egy részét meg kell osztaniuk közvetítőkkel vagy harmadik felekkel.

A kriptovalutákkal minden tranzakció névtelen marad. Az az adatvédelmi szint, amelyet az eSports fogadók és más online szerencsejátékosok elérnek a használat során Bitcoin, az Ethereum, a Litecoin vagy bármely más kriptográfia egyszerűen páratlan. Azon országok lakosai, ahol tilos a szerencsejáték, a kriptovalutákat részesítik előnyben, hogy online tevékenységeik nyomon követhetetlenek legyenek.

Gyors tranzakciók

Minden fogadó szereti, ha azonnal befizethet online eSport fogadási számlájára, és azonnal elkezdhet fogadni. Végül is ez az oka annak, hogy az emberek sportfogadásokra és más online szerencsejáték-platformokra iratkoznak fel. Ezért nagyon frusztráló lehet, ha csak azért kell várni a fogadásra, mert a befizetést nem dolgozták fel. 

Míg a legtöbb fizetési mód gyors, a kripto-tranzakciók azonnaliak. Ezenkívül harmadik felek nem vesznek részt a kriptofizetések feldolgozásában, mint például a hitelkártyák és az e-pénztárcák esetében. Ez csökkenti a tranzakciós időt.

Fokozott biztonság

A legtöbb eSport fogadási oldalak annyira komolyan veszik a biztonságot, hogy jelentős összegeket fektetnek be szilárd SSL-titkosítási technológiákba, hogy biztosítsák az ügyfelek pénzügyi adatainak kulcsát és zárolását. A kriptovaluták azonban teljesen új szintre emelik az adatbiztonságot az úgynevezett blokklánc technológia használatával, amely felülmúlja az SSL titkosítást.

Nincs hely korlátozás

Egyes fizetési megoldások bizonyos joghatóságokban vagy országokban korlátozzák a tranzakciókat az online eSport fogadási oldalakra. Egyes esetekben előfordulhat, hogy az adott országban használt fizetési lehetőségeket vagy pénznemet nem támogatja a szerencsejáték-platform. 

Sőt, vannak olyan országok, ahol az online fogadás és szerencsejáték általában tilos, bár egy offshore szerencsejáték-platform továbbra is beengedne szerencsejátékosokat ezekből az országokból. A kriptovalutákkal való fogadás lehetővé teszi a fogadók számára, hogy megkerüljék ezeket a korlátozásokat, lehetővé téve számukra, hogy helytől függetlenül fogadjanak.

Speciális bónuszok és promóciók

Sok Az eSport fogadási oldalak bónuszokat és promóciókat kínálnak kifejezetten a kriptovalutával befizető fogadóknak készült. Noha ezek a finomságok sportfogadásonként változnak, az egyik állandó az, hogy a fogadóknak kriptovalutát kell használniuk ahhoz, hogy jogosultak legyenek ezekre a bónuszokra. 

Ez arra ösztönzi a szerencsejátékosokat, hogy alkalmazzák a digitális valutákat, miközben a világ fokozatosan eltávolodik a fiat valutáktól. Azonban az egyik legfontosabb eSport fogadási tipp, hogy a fogadóknak ellenőrizniük kell ezeknek a bónuszoknak és promócióknak a feltételeit.

Hátrányok

Az érték/volatilitás fluktuációja

A kriptovaluta piac volatilis, ami azt jelenti, hogy bármelyik kriptovaluta ára figyelmeztetés nélkül jelentősen megváltozhat bármelyik irányba. Például egy fogadó átválthatja 200 dollárját Bitcoinra, és befizetheti a pénzt az eSport fogadási számlájára, de amikor később visszavonja, azt tapasztalja, hogy a Bitcoin értéke lecsökkent. 

Ebben az esetben a fogadónak veszteséget kell szenvednie. Persze lehet, hogy ez fordítva is járhat, és nyereséget eredményezhet, de az tény, hogy a kriptográfia instabil.

Kevés vagy nincs kormányzati felügyelet

A kriptovaluta piac nem működik semmilyen hatóság vagy kormány szabályozása alatt. Ez azt jelenti, hogy a felhasználóknak nagyon kevés lehetőségük van arra, hogy a pénzükkel kapcsolatos probléma esetén forduljanak. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a kriptovaluta eSport fogadási oldalak engedély nélkül működnek. 

Természetesen jó néhányuk engedélyes és szabályozott. Az engedély nélküliek is lehetnek valódiak, csak a fogadók nem akarnak semmit a véletlenre bízni.

Nincs visszavétel

Ha egy fogadó pénzt küldött a kriptovaluta pénztárcájába, az eltűnik. Nincs jogorvoslat, ha a pénzt rossz címre küldik. Ez az a terület, ahol a fizetési módok, például a PayPal és a hitelkártyák felülmúlják a kriptofizetéseket. 

Ezért a szerencsejátékosoknak különösen óvatosnak kell lenniük, amikor kriptoval játszanak. A pénztárcacímeket pontosan kell rögzíteni.

Becsomagolás

A kriptovaluta hosszú utat tett meg 2009-es első megjelenése óta. Igen, a játékszolgáltatók a pénzkeresés üzletágában vannak, és mivel egyre több oldal fogad el kriptovalutákat, a szolgáltatók lassan, de biztosan arra helyezik a hangsúlyt, amire ügyfeleik leginkább vágynak. És bár a kriptovalutáknak vannak előnyei és hátrányai is, az előbbi vonzóvá teszi őket a szerencsejátékosok számára.

Legújabb hírek

A Fortnite fogadás alapjai
2023-03-30

A Fortnite fogadás alapjai

Hírek