A Fortnite fogadás alapjai

Útmutatók

2023-03-30

Eddy Cheung

2018-ban a Fortnite robbanásszerűen népszerűvé vált az egész világon. Ez a vizuálisan feltűnő és élénk, többszereplős battle royale játék felülmúlta a versenytársakat, és gyorsan megnyerte a játékosok százmillióinak szívét világszerte. Az üzletet még mindig a professzionális esport és a játékra való fogadás ringatja, annak ellenére, hogy már túl van a csúcson.

A Fortnite fogadás alapjai

Becslések szerint az Epic Games több mint 3 milliárd dollár bevételt ért el 2018-ban. Ezeket a számokat tekintve nem sokkoló, hogy 100 millió dollárt fektetnek be annak érdekében, hogy a Fortnite-ot az esport jelenségévé tegyék. A Fortnite népszerű esportként való megjelenésével fogadási oldalak jöttek létre, és néhányan mindent megtesznek azért, hogy fogadják a játékot nem ismerő fogadókat.

Mi az a Fortnite?

Mint a Beatles és Beyonce, A Fortnite nemzetközi megszállottsággá vált. A játék a Földön játszódik, ahol szinte az egész emberiséget eltüntette egy bizarr időjárási jelenség, és 100 játékos versenyez egymással (egyénileg vagy csapatokban) egyetlen térképen. A cél az összes többi játékos kizárása a játékból.

A Fortnite sportfogadásai jelenleg nem olyan elterjedtek, mint az olyan nagy ütőknél, mint a CS: GO, a Dota 2 és a League of Legends. Sok játékos óvakodik attól, hogy beleugorjon egy Battle Royale játékba, mert az az általános vélekedés, hogy a játéktér nem egyenlő. A fegyverek megjelenése és eldobása például rendkívül véletlenszerű. Ennek eredményeként bizonyos játékosok eredendő előnyt élveznek másokkal szemben, ha hasznos fegyverekben és felszerelésekben gazdag helyen landolnak.

Még egy dolog, hogy a battle royale játékban még a legjobb játékosokat is le lehet lökni a csatatérről anélkül, hogy esélyük lenne a túlélésre. Ez használhatatlanná teheti a profi játékosokról készített elemzéseket, hiszen még a legjobbakat is elkaphatja a balszerencse.

Fortnite mechanika és játékmenet

A Fortnite mechanikája jelentősen különbözik más Battle Royale játékoktól, például a PUBG-től.

 • Száz ember felszáll egy buszra, és egy szigetre indul – a játék „térképe”
 • A játék célja, hogy készleteket, fegyvereket és lőszereket szerezzen úgy, hogy kiugorjon a buszból és leszáll egy kiválasztott helyen.
 • A játékosok versenyeznek egymással a térképen, hogy az élre kerüljenek. A játékosoknak lehetőségük van egyedül vagy csapatot alkotni.
 • A Fortnite egyik legjellegzetesebb tulajdonsága, hogy a játékosok játékon belüli anyagok felhasználásával építhetik meg egyedi konstrukcióikat. A szerkezetek használata lehet agresszív vagy védekező. Egy képzett építő bármilyen harc egyensúlyát megbillentheti.
 • A térképen szétszórt apró kék üvegekből 25 pajzsot, a nagyobbakból pedig 50 pajzsot vehetsz fel.
 • A játszható területet szakaszosan (néhány percenként) csökkenti a Storm's Eye nevű esemény. Ez arra kényszeríti a játékosokat, hogy mozogjanak és vegyenek részt az akcióban, ahelyett, hogy állandóan elrejtőznének.
 • Végül, aki még áll, az a győztes.

Az Epic Games heti frissítési ütemterve biztosítja, hogy a Fortnite meta mindig változik. Valahányszor új fegyvert adnak a játékhoz, az optimális építési és nyerési technikák eltolódnak az ellen. Az új tartalomfrissítések mélyebbé teszik a játék előrehaladását azáltal, hogy a játékosok és a rajongók különböző stratégiákhoz férhetnek hozzá a győzelem eléréséhez.

A játékosok sokféle játékmód közül választhatnak a Fortnite-ban, többek között:

 • A Solos módban a felhasználó legfeljebb 99 másik személlyel versenyez. A győztes az utolsó, aki áll.
 • Két játékos együtt dolgozhat egy „duós” meccsen. Duójátékban ötven, egyenként két játékosból álló csapat jöhet létre, de nem kötelező. A páron belüli egyének azonban önállóan is működhetnek.
 • A Squads játéktípusban a játékosok legfeljebb négy fős csapatokat alkothatnak. Legfeljebb huszonöt négyfős csoport lehet. A szólókkal ellentétben, ha három csapattársad kiesik, a negyedik még feltámaszthatja őket.
 • A Team Rumble módban két 20 játékosból álló csapat mérkőzik meg egymással. Egy csapat akkor nyer, ha elsőként ér el 125 killt egy meccsen.

Fortnite fogadási típusok

A Fortnite-ra való fogadás megértésében fontos lépés az elérhető fogadások megismerése. A Fortnite fogadási szorzói: az NFL-hez hasonlítható és egyéb sportok. A Battle Royale esemény esélyeinek durva lebontása így nézhet ki:

Pénzvonal

Ezzel a fogadással megtehet egy fogadást arra, hogy Ön szerint ki kerül a battle royale verseny élére. Ez egy nagy tétű szerencsejáték, mivel a Battle Royale játékokban gyakran előfordulnak felfordulások, és az egyéni tehetség gyakran nem elegendő a 100 fős csoportban való győzelemhez. Még a legtehetségesebb játékost is érheti az a szerencsétlenség, hogy lelövik anélkül, hogy tudná, ki lőtt. neki. Az alábbiakban egy példa látható a Fortnite pénzvonal oddsaira.

Minden résztvevő megkapja a sajátját saját egyedi esélyek. Vessen egy pillantást az alábbi példára:

 • Tfue +1350
 • Ninja +1600
 • MrSavage +1600
 • Dubs +1700
 • Mongraal +1800

Mivel Tfue szorzója a legalacsonyabb, ő az egyértelmű favorit ezen a meccsen. Ez alatt mindenki más esélytelen. A szorzók a verseny közeledtével változhatnak, ha a fogadóirodák megállapítják, hogy egy másik játékos dobáson van.

A duók mint fogadási lehetőség egyedi jellege miatt az ilyen fogadások esélye alacsonyabb lesz, mint a szólóké. Nem kell tétet nyernie 99 másik csapat ellen, ha tétje csak 49 ellen játszik.

Annak ellenére, hogy Stompy szorzója +1600 szólóban, +800-ra javul a Tschinkennel párosítva.

Futures/Outright fogadás

Ennek a fogadásnak az a célja, hogy meghatározza, ki kerül ki győztesen a verseny egészéből. A kész fogadások ugyanolyan kockázatosak, mint a Moneyline fogadások, ha nem nagyobbak. A bajnokság első három helyezettje is játszható.

Prop fogadások

Ezek a fogadások arra összpontosítanak, hogy megjósolják néhány kisebb, nem nyerő esemény kimenetelét, amelyek a mérkőzés során megtörténnek. A gyakori kelléktétek között szerepel, hogy ki kapja az első ütést, a legtöbb ölést, a mérkőzés időtartamát, vagy hogy ki kerül a legjobb 3-ba szilárd Fortnite fogadási stratégia.

A főbb Fortnite-események, amelyekre fogadni lehet

Nincs annyi lehetőség a Fortnite versenyeken való részvételre, mint korábban. Az első Fortnite Világkupát 2019-ben rendezték meg és rekord összegű, 30 millió dolláros pénzdíjjal került a címlapokra. Azóta nem volt hasonló fellépés, és a szurkolók elvesztik a hitüket, hogy minden új évben visszatér. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az Epic Games nem támogatja az esport növekedését más területeken.

Jelenleg a Fortnite Championship Series a legjelentősebb esport bajnokság a Fortnite univerzumban. Ez a legnagyobb és legfontosabb verseny a versenyképes Fortnite-játékok világában, amely játékosok ezreinek képességeit mutatja be világszerte. Évente 1 millió dollár összdíjazású bajnoki tornát rendeznek egy nyílt ligában, és bárki megpróbálkozhat a kvalifikációval, ha részt vesz az azt megelőző rendezvénysorozaton.

A Fortnite-on azonban számos más módon is megtehet téteket.

A versenyszervezők folyamatosan fejlődnek egyszeri versenyek felkorbácsolása nagy pénzdíjakkal és minden évben széles körben elterjedt kitettség. Fogadás az esportra természetes része ennek a fedezetnek. 2022 nyarán például Rijád adott otthont a Gamers8 versenynek, 2 millió dolláros nyereményalappal. Erről az egyszeri versenyről az esport közösség beszélt, és ez csak egy példa a sok rögtönzött Fortnite verseny közül, amelyek előfordulhatnak.

Érdemes követni az esport csatornákat a közösségi médiában, vagy figyelni a hivatalos Fortnite webhelyet, hogy megtudd, mikor lesz a következő nagy verseny. Alternatív megoldásként gyakran ellátogathat az EsportsBets.com oldalra, ahol átfogó ajánlásokat kínálunk a legjobb és legnagyobb Fortnite versenyekről, elmagyarázva, hogyan maximalizálhatja tétjét.

Fortnite fogadási tippek

Ha fogadni szeretnél a Fortnite-on, és nem tudod, hogyan kezdj hozzá, ez a rész a segítségedre lesz.

1. Legyen fogalma a Fortnite-ról

Mielőtt bármilyen fogadást kötne a Fortnite fogadási oldalain, meg kell ismerkednie a játékkal. Még ha jártas is magában a játékban, a játék furcsaságainak ismerete előnyt jelent a fogadásban.

Jól ismerkedned kell a játék alapjaival, a jelenlegi metával, a játékstílusok sokféleségével és a játék mennyiségi, mérhető elemeinek aprólékos részleteivel. Csak a véletlenre kell hagyatkoznia, ha nem rendelkezik ezzel az információval. Ez egy hatalmas nem-nem, ha részt vesz online esport fogadásban.

2. Nézze meg, mit csinálnak a profik

Miután elsajátítottad a játékszabályokat, végtelen órákat kell töltened a profik teljesítményének megfigyelésével. És nem egyszerűen azt javasoljuk, hogy nézze meg az alkalmi játékot. 

Ha nyerni szeretne a Fortnite fogadási oldalain, lépést kell tartania a nagy csapatokkal. Tanulmányozd a legutóbbi meccseiket, a versenyre való felkészülést, a különféle játékstílusokat, amiket megjelenítettek, és minden mást, ami eszedbe jut. Ha előre tudja jelezni, hogy egy adott játékos hogyan lép be a meccsbe, akkor nagy nyereményű fogadást tehet az egyik legjobb Fortnite valódi pénzes fogadási oldalon.

3. Hozzon létre egy Fortnite fogadási stratégiát

Végül meg kell határoznia egy megbízható stratégiát online fogadásaihoz. Ennek eredményeként az Ön teljesítménye új magasságokba emelkedik. Bár a jutalmak nagyszerűek lehetnek, egy fogadási stratégia kidolgozása a semmiből fáradságos és időigényes. Szerencsére ebben a szakértői útmutatóban az alapokat lefektették, amelyek lehetővé teszik, hogy kidolgozza a terveit a céljainak eléréséhez.

A legjobb bukméker kiválasztása

Ezt természetesnek veheted. A választott bukméker szabványai korlátozzák a bravúrokat. Ha még csak most kezdi, nézzen körül sokat, és fedezzen fel egy fogadóirodát, aki minden követelményének megfelel. 

Miután minden választását átgondolta, válassza ki az igényeinek megfelelőt – fantasztikus bónuszok, segítőkész ügyfélszolgálat, lehetőség van kedvenc fizetési módod használatára, és ami a legfontosabb, az esport piacok széles skálája, ahol fogadni lehet. Ne korlátozza fogadási lehetőségeit csak a Fortnite-ra. Önnek is kellene próbálj ki más játékokat és fogadási lehetőségeket, mert soha nem tudhatod, mi lesz az új kedvenced.

Végső gondolatok

Nem valószínű, hogy a Fortnite-ra való fogadás hamarosan megszűnik, mivel a játék továbbra is a legnépszerűbb battle royale cím az AL és a PUBG erős verseny ellenére. Valójában ez a legjobb, hogy ez megtörtént. Ez a feltörekvő műfaj nagy hasznot húzhat az egészséges versengésből. Ez magában foglalja mind a szakmai szcénát, mind a fogadási ágazatot.

Legújabb hírek

A Fortnite fogadás alapjai
2023-03-30

A Fortnite fogadás alapjai

Hírek